Gemeente Eindhoven

Persbericht 29 augustus 2006, no 205

Zoen en Zoeff bij Stratumse basisscholen

Iedere ouder wil erop kunnen vertrouwen dat kinderen veilig op school aankomen. Maar omdat veel kinderen met de auto naar school worden gebracht, neemt rondom de meeste basisscholen de verkeersonveiligheid toe. Natuurlijk is het niet voor ieder kind mogelijk om lopend of met de fiets naar school te komen. Maar ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen kunnen zelf heel veel doen om onveilige situaties te voorkomen. Om deze groep bewust te maken van hun verkeersgedrag rondom de basisscholen, start in stadsdeel Stratum een Zoen en Zoeff campagne.

Zoen en Zoeff is een pilotproject dat zich van 4 tot en met 8 september 2006 afspeelt rondom vijf basisscholen in Stratum. De deelnemende scholen zijn: Beppino Sarto, De Hasselbraam, De Klimboom, De Talisman en Wilakkers. Het project is een initiatief van de gemeente Eindhoven, stadsdeelteam Stratum.

Zoen en Zoeff is een eenvoudig concept dat ouders aanspoort om hun kind voor de school af te zetten en direct weer weg te rijden. Ouders die hun kind tot in de klas willen begeleiden wordt gevraagd de tijd te nemen om rustig een parkeerplaats te zoeken en ruimte te geven aan de ouders die het Zoen en Zoeff-principe volgen.

De campagne wil ouders op een ludieke manier bewust maken van hun eigen verkeersgedrag tijdens de haal- en brengmomenten bij de basisscholen. Met een kaartenactie krijgen ouders bovendien de gelegenheid om zelf met haalbare ideeën te komen om de verkeersveiligheid rondom de school te verbeteren. Per school wordt hieruit een winnend idee gekozen.