Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Nieuw in Nederland: Garantie voor particuliere occasions

Terneuzen, 31 augustus 2006 - Vanaf 4 september kunnen occasions door particulieren worden verkocht met een garantie van zes maanden. Dankzij de Autotrust garantie kunnen particulieren voortaan met een gerust hart een auto kopen van andere particulieren, ook al hebben ze zelf geen technische kennis in huis. Dit product wordt op de Nederlandse markt ge?ntroduceerd door Autotrust en wordt ondersteund door de ANWB, Unigarant - een volle dochter van de ANWB - en DEKRA. Verwacht wordt dat de nieuwe garantie voor een verschuiving zal zorgen op de automarkt.

In Nederland worden de laatste jaren een kleine 800.000 occasions tussen particulieren verhandeld. Nadeel van een particuliere occasion was tot op heden het gebrek aan garantie. Hierdoor gaat de particuliere koop en verkoop van occasions vaak gepaard met grote onzekerheid.

Automarkt op zijn kop
De nieuwe garantie van Autotrust speelt hierop in. Paul de Schrijver, directeur van Autotrust: "Autotrust maakt de particuliere occasionmarkt veel aantrekkelijker. Door deze garantie te bieden zijn automobilisten beter in staat zelf de aankoop en verkoop van een particuliere occasion te regelen. Kopers hoeven niet meer bang te zijn voor een kat in de zak en tegelijkertijd hoeven verkopers niet meer te vrezen voor gezeur achteraf en krijgen ze een eerlijke prijs voor hun auto." Voor beide partijen biedt de Autotrust garantie dus voordelen.

Onafhankelijke keuring
Bijna elke auto komt in aanmerking voor een Autotrust garantie. Alleen auto's ouder dan acht jaar en zeer dure wagens worden niet geaccepteerd. Voordat de auto een Autotrust garantie krijgt, wordt de auto zorgvuldig gekeurd, de co?rdinatie van deze keuring ligt bij Autotrust. De keuring wordt door de ANWB of DEKRA uitgevoerd. Voordeel hiervan is dat beide keuringsinstituten onafhankelijk zijn. De keuringen kunnen in heel Nederland worden uitgevoerd.

Certificaat voor garantie
Na goedkeuring ontvangt de verkoper een Autotrust garantiecertificaat. Dit certificaat toont aan dat de auto in goede staat is en geeft de koper een garantie van zes maanden na de aankoopdatum. De verkoper heeft twee maanden de tijd om de auto met garantie te verkopen, waarna deze termijn eventueel nog eens met dezelfde termijn verlengd kan worden indien de auto nog niet is verkocht. De verkopende partij betaalt de kosten voor de garantie. De kosten van de garantie zijn opgebouwd uit een keuringsbedrag en een variabele premie die afhankelijk is van elementen als type auto, bouwjaar, kilometerstand en vraagprijs. De kosten zijn direct op de site www.autotrust.nl te berekenen.

Kopen met zekerheid
Ge?nteresseerden in een particulier te koop staande auto, kunnen aan de hand van het kenteken op www.autotrust.nl controleren of deze daadwerkelijk een Autotrust garantie heeft. De garantie loopt zes maanden, waarbij de koper de mogelijkheid heeft om de garantie nog eens met zes maanden te verlengen, zodat de totale garantietermijn maximaal een jaar kan bedragen.

Betrouwbare partijen
De garantieverzekering wordt gedekt door Unigarant. Unigarant betaalt na toestemming om te repareren direct aan het garagebedrijf, waarbij de keuze van het garagebedrijf volledig aan de koper is. Autotrust is de eerste garantie voor particuliere occasions op de Nederlandse markt. De garantie is door Autotrust opgezet in samenwerking met ANWB, DEKRA en Unigarant.


- EINDE PERSBERICHT -
Noot aan de redactie,