Gemeente Giessenlanden


Tijdelijke afsluiting N214 bij viaduct Noordeloos


Van maandagavond 4 september 21.00 uur tot dinsdagochtend 5 september 05.00 uur is de N214 ter hoogte van het viaduct Noordeloos in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer vanwege werkzaamheden. Het verkeer wordt omgeleid met borden. In september worden er op de A27 tussen Gorinchem en Noordeloos diverse werkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor kunnen er met name in de avond en de nacht in beide richtingen tijdelijk minder rijstroken beschikbaar zijn en snelheidsbeperkingen gelden.

Spitsstrook en nieuw viaduct
Op de A27 in de richting Utrecht tussen Gorinchem en Noordeloos werkt Rijkswaterstaat aan een spitsstrook en aan een nieuw viaduct in de aansluiting Noordeloos. In juli van dit jaar hebben grootschalige werkzaamheden voor de spitsstrook plaatsgevonden. Gelijktijdig is in de aansluiting Noordeloos het oude viaduct in de rijbaan richting verwijderd en een nieuw viaduct ingeschoven. Sinds begin augustus wordt in de rijbaan richting Gorinchem een nieuwe viaduct gebouwd. Eind september zijn deze werkzaamheden gereed. Daarna vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats op de A27 en de N214.

Vlotter doorstromen
Naar verwachting kan de spitsstrook op de A27 eind oktober dit jaar in gebruik worden genomen. Tijdens de spits zullen er dan tussen Gorinchem en Noordeloos drie rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer richting Utrecht. Het verkeer kan hierdoor vlotter en veiliger doorstromen. De spitsstrook op de A27 komt aan de linkerkant van de weg en wordt minder breed dan de andere rijstroken. Wanneer de spitsstrook open is geldt op het traject een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.

Spoedwet wegverbreding
De spitsstrook op de A27 maakt onderdeel uit van een pakket van maatregelen om de files in Nederland aan te pakken en ergernissen van weggebruikers te verminderen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft daarvoor een Spoedwet wegverbreding opgesteld, die in 2003 in werking is getreden. Met deze wet is het mogelijk een aantal knelpunten uit de File Top 50 aan te pakken. Het gaat om relatief eenvoudige ingrepen die snel effect hebben. Dit jaar is in Zuid-Holland een spitsstrook op de A20 bij Capelle
© Giessenlanden - Laatst gewijzigd 29 augustus 2006