Amsterdam RAI

hiswa te water 2006:

Europa's grootste bootshow op het water

start a.s. dinsdag in ijmuiden

De 23ste editie van de HISWA te water biedt een recordaantal van ruim 450 luxe zeilboten, motorjachten, sportboten, rubberboten en sloepen met een totale lengte van bijna 5 kilometer. Van dinsdag 5 tot en met zondag 10 september toont de crème de la crème van de Nederlandse en internationale jachtbouw haar nieuwste schepen, waaronder veel wereldprimeurs. Zowel custom-built als seriegebouwd. De boten variëren in lengte van 7 tot 23 meter. Locatie: Marina Seaport IJmuiden.

Perspreview: Helicoptervlucht maandagmiddag 4 september

Voor fotopers en cameraploegen bieden wij op maandag 4 september tussen 13.30 en 15.30 uur de mogelijkheid tot een gratis helicoptervlucht boven de bootshow om luchtopnames te maken. Wilt u hiervan gebruikmaken, dan horen wij dit graag zo spoedig mogelijk van u in verband met de planning en parkeerinstructies.

State of the art

Strak gelakt hout, glimmend polyester, stoer staal of blinkend aluminium? Alle soorten en maten boten komen op de HISWA te water aan bod. Dat betekent kijken en vergelijken zoals dat nergens anders in Europa kan. Bovendien telt de bootshow dit jaar een recordaantal van 150 Nederlandse, Europese en wereldprimeurs.

Blikvangers aan de steigers

Een 15 meter lang motorjacht met 'garage' aan boord voor een personenauto. Supersnelle zeiljachten uit Dubai, een motorjacht voorzien van camerabewaking van het motorruim en achterschip als hulpmiddel bij het manoeuvreren, stuurautomaten met afstandsbediening, in de kuipvloer wegzakkende tafels, een 13 meter lange catamaran met elektrische motoren die al zeilend automatisch opgeladen worden en steeds strakkere interieurs; dat zijn slechts enkele voorbeelden van nieuwe trends en noviteiten die op de HISWA te water 2006 te zien zijn.

Roeisloep "roeien voor MS" te zien tijdens HISWA te water

Gijs Koning en Wendel Röntgen gaan dit najaar de uitdaging aan om van La Gomera naar Sint Maarten te roeien. Een avontuurlijke tocht van 5.200 kilometer. De door Delta Lloyd gesponsorde roeisloep ligt tijdens de HISWA te water aan de Delta Lloyd Pier. De roeiers zijn zelf ook dagelijks op de bootshow aanwezig om hun plannen toe te lichten. Naast de uitdaging, roeien Gijs en Wendel ook voor het goede doel. Na de race wordt de boot verkocht en de opbrengst gaat naar de stichting MS Research.

Bubbles & Boats

Bubbelende champagne, verse oesters, topkwaliteit kaviaar. De smaakpapillen van de bezoekers zullen geprikkeld worden bij de drijvende Moët & Chandon champagnebar die sfeervol gelegen is op de steigers tussen de jachten. Hier serveert het met een Michelinster bekroonde restaurant "De vrienden van Jacob" heerlijke delicatessen.

HISWA te water dagelijks op RTL 7

De HISWA te water is dagelijks op televisie. Het programma Yacht Vision zet de beurs volop in de schijnwerpers. Van de 'making-of' tot de mooiste primeurs; alle facetten van de bootshow komen aan bod. De uitzendingen zijn -inclusief herhalingen- vanaf zondag 3 september tot en met zaterdag 9 september op verschillende tijdstippen te bekijken op RTL 7.

PERSACTIVITEITEN EXPOSANTEN

Dinsdag 5 september 11.30 uur: Persbijeenkomst Bénéteau

Op dinsdag 5 september is er om 11.30 uur op stand F04/B01 een persconferentie van Bénéteau. Naast bovengenoemde dealers zijn vanuit Bénéteau de volgende sprekers aanwezig. Jean Francois de Premorel (Member of the Board Communication), Laurent Fabre (Product Manager Power Boats), Eric Ingouf (Product Manager Sail Boats), François Rodrigues (Export Director), Hayo Vreeswijk (Area Sales Manager).



Amsterdam RAI