Gemeente Enschede

Veilig naar de Marcellinusschool in Boekelo

donderdag 31-08-2006

Meer ruimte voor fietsers en voetgangers
Veilig naar de Marcellinusschool in Boekelo

De gemeente Enschede treft maatregelen om de veiligheid voor schoolgaande kinderen te verbeteren bij de Marcellinusschool aan de Saffierstraat in Boekelo. De verkeersmaatregelen kwamen tot stand in nauwe samenwerking met de school. Ze gaan in bij de start van het schooljaar, op 4 september aanstaande.

De maatregelen geven ruim baan voor ouders en kinderen die te voet of met de fiets naar school komen. Zo is het trottoir op de hoek van de Smaragdstraat en de Saffierstraat vergroot om ruimte te bieden voor stallen van fietsen. Daarnaast is de beloopbaarheid van het noordelijke trottoir van de Saffierstraat verbeterd. Bovendien kreeg het schoolplein een nieuwe inrichting, waarbij de ingang van het plein meer gericht staat op de hoek van de Saffierstraat en de Smaragdstraat.

Rond de begin- en eindtijden van de school wordt straks het deel van de Saffierstraat bij de ingang van de school afgezet met pionnen. Deze dienen om ruimte te bieden voor fietsers en voetgangers en tegelijkertijd vrije doorgang te waarborgen voor hulpdiensten.

Om verkeerschaos te voorkomen krijgen de ouders die met de auto komen en andere weggebruikers het verzoek zoveel mogelijk één rijrichting aan te houden: vanaf de Beckumerstraat via de Smaragdstraat naar de Diamantstraat weer naar de Beckumerstraat. Kinderen kunnen dan op de Smaragdstraat ter hoogte van de school uitstappen waarna ouders doorrijden en de auto elders parkeren. De politie ziet er de komende tijd op toe dat automobilisten op de juiste plaats parkeren.


---