Talpa Nederland

TWEEDE SEIZOEN 'DE SLIMSTE' 4 SEPTEMBER VAN START

Aanstaande maandag 4 september start het tweede seizoen van de populaire quiz 'De Slimste', gepresenteerd door Linda de Mol. Het programma is te zien van maandag tot en met donderdag om 22.30 uur.

Na het succesvolle eerste seizoen keert 'De Slimste' dit najaar terug bij Talpa. Acht weken lang, vier dagen per week. Linda de Mol wijst de dappere kandidaten de weg in het doolhof der kennis. De Vlaamse deskundoloog Jan Verheyen verzorgt op geheel eigen wijze de informatieve en komische toelichting op de juiste antwoorden.

In 'De Slimste' spelen drie prominente Nederlanders - afkomstig uit uiteenlopende vakgebieden - tegen elkaar. Elke avond strijden drie mensen om de titel, elke avond valt er één van hen af. De volgende dag komt daar een nieuwe uitdager voor in de plaats. Wie houdt het het langst uit? Wie is De Slimste en stoot Jeroen Kijk in de Vegte - de winnaar van vorig jaar - van zijn troon?

In de eerste aflevering op 4 september proberen de volgende drie kandidaten elkaar af te troeven: Lousewies van der Laan, Marleen Houter en Christine van der Horst. In de afleveringen daarna zullen onder anderen Jörgen Raymann, Hanneke Groenteman, Elsemieke Havenga, Henk Jan Smits, Boris van der Ham en Jeroen van Koningsbrugge de intellectuele degens kruisen.

De Slimste, vanaf maandag 4 september om 22.30 uur bij Talpa. Het programma wordt van maandag tot en met donderdag uitgezonden.

Talpa TV maakt deel uit van Talpa Media Holding. De meest in het oog springende onderdelen van het bedrijf zijn het televisiestation Talpa en de Nederlandse radiodivisie Talpa Radio met Radio 538, Radio 10 Gold, Juize.FM en het platform Radio Digitaal. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek en voor de ontwikkeling van content, onder meer voor televisie. Talpa Producties en Talpa Digital zijn de twee jongste bedrijfsonderdelen. Talpa Producties maakt verschillende programma's die voor de eigen tv-zender zijn ontwikkeld. Talpa Digital werkt aan nieuwe internet- en mobiele platformen naast radio en TV. Tevens ontwikkelt Talpa Digital crossmediale formats en worden bestaande formats met nieuwe toepassingen verrijkt.