Uitnodiging: Staatssecretaris volgt training winkelmedewerkers

Hoofdbedrijfschap detailhandel

Staatssecretaris volgt als eerste weerbaarheidstraining voor winkelmedewerkers

Staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid volgt maandag 4 september als eerste cursist de gratis online weerbaarheidstraining 'Omgaan met geweld en agressie in de winkel'. Vanaf maandag is deze training beschikbaar voor winkelmedewerkers en leerlingen die opgeleid worden voor het werken in de winkel.

Uit onderzoek van de Arbeidsinspectie bleek eerder deze week dat de helft van de winkelmedewerkers regelmatig wordt uitgescholden. Een op de tien medewerkers maakt bedreigingen mee. De Arbeidsinspectie noemt in haar rapport al de wenselijkheid van een weerbaarheidstraining. Met deze gratis training geeft het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) invulling aan deze wens.

De weerbaarheidstraining 'Omgaan met geweld en agressie in de winkel' leert winkelmedewerkers hoe ze het best kunnen reageren op agressief gedrag en geeft tips en richtlijnen voor preventie. Om de training voor iedereen toegankelijk te maken wordt deze gratis aangeboden via www.veiligindewinkel.nl

U wordt uitgenodigd aanwezig te zijn bij de eerste training door staatssecretaris Van Hoof. Aangezien de training (via internet) op de werkplek gevolgd kan worden doet de staatssecretaris dit op zijn werkkamer op het ministerie. Bij de ingebruikname is ook de heer H.H. van der Geest, voorzitter van de projectgroep 'Stop Winkelcriminaliteit' van het HBD aanwezig. Hij geeft een korte toelichting op dit project.

Datum: 4 september 2006
13.30 uur tot 14.00 uur
Locatie: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Anna van Hannoverstraat 4
2595 BJ DEN HAAG

Voor het bijwonen van deze bijeenkomst kunt u zich melden bij: Hans Verweij, afdeling Communicatie Hoofdbedrijfschap Detailhandel, h.verweij@hbd.nl, 070
- 338 56 58 of 06 - 12307399.

Wij wijzen u erop dat de bijeenkomst stipt om 13.30 uur begint en verzoeken u tijdig aanwezig te zijn. Voor toegang tot het ministerie dient u een geldig legitimatiebewijs te tonen.