Ingezonden persbericht


1972c27.jpg

Persbericht

31 augustus 2006

Radio 5 a.s. maandag van start

Maandag 4 september start Nederlands nieuwste radiozender, Radio 5, met zijn programmering. Presentatieduo Henk Mouwe en Martine van Os bijten om 07.00 uur de spits af met het ochtendmagazine "Wekker Wakker!". Een programma met nieuws, service en veel lekkere muziek, dat de luisteraar met een goed gevoel de dag laat beginnen.

Radio 5- Je voelt je thuis

De slogan van Radio 5 appelleert aan het gevoel van de zender; toegankelijk, vertrouwd, gezellig en dichtbij. Met veel lichte muziek, chansons, cabaret, Nederlandstalige muziek, en evergreens in combinatie met informatie en service richt Radio 5 zich primair op alle Nederlanders vanaf 55 jaar.

"Radio 5 wordt een modern klinkende zender met een zweem van nostalgie, voor de wat oudere luisteraar die midden in het leven staat", zegt zendercoördinator Kees Toering.

Radio 5 vervangt Radio 747. De dagprogrammering brengt op werkdagen nieuwe programma's als Wekker Wakker (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV) en Open Huis (EO) met bekende radio personalities Jan Steeman, Hylco Span, Jeanne Kooijmans en Tom Herlaar.

In de avond en het weekend reflecteert Radio 5 de verscheidenheid van de Nederlandse samenleving. Op werkdagen vanaf 18.00 uur is de zender gereserveerd voor opinie, debat en educatie. Tijdens het weekend blijft de bij de luisteraars populaire religieuze en levensbeschouwelijke programmering te horen.

Voor meer informatie over Radio 5:

Radio 5 Communicatie, Noëlle Beyne t: 035-677 4167 of 06 - 26168871 ; e: noelle.beyne@omroep.nl