Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 154

31 augustus 2006

Aftrap Verkeersslang Albert Plesmanschool

Om de verkeersveiligheid rond scholen te vergroten moeten in Rotterdam kinderen meer op de fiets en te voet naar school. Daarom geeft wethouder Jeannette Baljeu (o.m. Verkeer en Vervoer) op maandag 4 september om 08.30 uur de aftrap voor de Rotterdamse Verkeersslang op de Albert Plesmanschool in Prins Alexander.

18.000 leerlingen

Dit jaar doen er ongeveer 60 scholen mee met de Rotterdamse Verkeersslang. Dat zijn ruim 18.000 basisschoolleerlingen. De ouders worden door hun kinderen gemotiveerd om de auto te laten staan en met de fiets of te voet naar school te gaan. Bij veel basisscholen wordt een groot aantal kinderen met de auto naar school gebracht waardoor onveilige situaties, parkeerproblemen en milieuoverlast ontstaan. Draaiende motoren, dubbel geparkeerde auto's en overstekende kinderen zorgen voor meerdere problemen bij de schoolpoort.

Verkeersslang Rotterdam

Kinderen die gedurende de week met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naar school komen, krijgen een sticker. Deze stickers worden dagelijks verzameld en op een spandoek met een Verkeerslang aangebracht. Als de Verkeersslang aan het einde van de week vol is, krijgen de kinderen een prijs. Het spel vormt de kapstok van een themaweek rond verkeer, verkeersveiligheid en milieubewust en gezond naar school komen. Daaromheen vindt een groot aantal activiteiten plaats. Naast de spelbenodigdheden stelt de gemeente lesideeën en lesmateriaal beschikbaar. De school bepaalt zelf mede op basis van de inbreng van verkeersouders, 3VO, gemeente en politie de uiteindelijke vorm. Zo versieren leerlingen van de Albert Plesmanschool deze week hun fiets op het schoolplein, krijgen ze les over de dodehoekspiegel en leggen een fietsparcours af. De Verkeerslang is onderdeel van het 100 dagenprogramma van het Rotterdamse college.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam