Gemeente Den Haag

Wethouder van Onderwijs Sander Dekker overhandigt op 4 september 2006 het eerste interactieve schoolbord aan basisschool De Horizon. Samen met kinderen van deze school gaat hij het bord in gebruik nemen en een spel spelen. Alle ruim honderdzestig Haagse scholen voor primair, speciaal en voortgezet speciaal onderwijs krijgen kosteloos een interactief bord van de gemeente Den Haag. Wethouder Dekker geeft hiermee een impuls aan het gebruik van ICT in het dagelijkse lesgeven.

De overhandiging is om 14.00 uur in basisschool De Horizon, Paets van Troostwijkstraat 93 in Den Haag. Het programma: 14.00 uur Welkom door de heer J.B. Huigen, directeur De Horizon 14.05 uur Korte toespraak door wethouder Sander Dekker 14.10 uur Openingshandeling; wethouder en kinderen doen een spel via het bord
14.20 uur Aanwezigen kunnen het bord uitproberen 14.30 uur Afsluiting

U bent van harte uitgenodigd bij deze feestelijke overhandiging! Graag uw aanwezigheid vooraf even doorgeven via onderstaand telefoonnummer.

Interactief schoolbord
Een interactief schoolbord is een combinatie van een beamer en een 'aanraakgevoelig' scherm. Het schoolbord en de beamer zijn aangesloten op een computer. Het beeld van de computer wordt op het scherm getoond en met speciale stiften kunnen leerkrachten en docenten op het bord 'schrijven' en 'klikken'. Het vertonen van films (dvd), televisie en internettoepassingen, al dan niet in combinatie, is ook mogelijk op een interactief schoolbord. De gemeente Den Haag trekt in 2006 750.000 euro uit voor de schoolborden. Scholen krijgen kosteloos een interactief schoolbord, beamer en pc.. Bovendien worden leerkrachten door Digitaal Leren getraind in het gebruik van het bord. De schoolborden worden vanaf nu geleverd en geïnstalleerd op de verschillende scholen. Vanaf december 2006 beschikken alle scholen over hun bord.

Digitaal Leren
Digitaal Leren is een organisatie die door de gemeente Den Haag in het leven is geroepen om onderwijsvernieuwing door en met ICT te ondersteunen. Digitaal Leren doet dit door het opstarten en ondersteunen van verschillende initiatieven en projecten op het gebied van ICT en onderwijs.