Ingezonden persbericht


Jan-Willem Roodbeen nieuwe presentator 'de Gouden Greep '

Tom Herlaar naar Radio 5

Jan-Willem Roodbeen is vanaf maandag 4 september de nieuwe presentator van het EO-programma 'de Gouden Greep' op Radio 2. Na jaren trouwe dienst verruilt Tom Herlaar 'de Gouden Greep' voor een nieuw programma op Radio 5.

Jan-Willem Roodbeen valt al sinds 1998 met regelmaat in op Radio 2 en was onder andere te horen in de Top 2000. Daarnaast presenteert hij een programma op 3FM. Jan-Willem heeft zin in zijn nieuwe uitdaging: "De afgelopen jaren heb ik vooral leiding gegeven aan radio- en tv-programma's zoals 'Jong' en de 'EO Jongerendag' , maar er gaat natuurlijk niets boven het zelf maken van radioprogramma's." 'De Gouden Greep' verandert met zijn nieuwe presentator wel enigszins. Jan-Willem: "Ik heb een andere manier van presenteren dan Tom, dus dat zal zeker te merken zijn. Maar de Greep zal toch vooral het lekkere muziekprogramma blijven dat het al jaren is."

Nieuw in 'de Gouden Greep' is het onderdeel 'hoe was je dag'. Op de Gouden Greep-site www.eo.nl/goudengreep en via www.hoewasjedag.nl kunnen luisteraars een dagrapport invullen en een cijfer geven aan hun dag. Het wordt een bonte verzameling van verhalen en belevenissen van Radio 2-luisteraars, waarvan de meest opvallende, ontroerende en leukste natuurlijk een plek krijgen in de uitzending. Het gemiddelde van alle radioluisteraars die een dagrapport invullen maakt het dagcijfer.

Tom Herlaar presenteert vanaf maandag 4 september op Radio 5 het programma ' Open Huis'. Dagelijks te beluisteren van 16:00 tot 18:00 uur.

De nieuwe zender Radio 5 richt zich richten op oudere luisteraars die zich nog jong voelen. Overdag brengt Radio 5 veel lichte muziek, informatie en service. In de avond en het weekend reflecteert Radio 5 de verscheidenheid van de Nederlandse samenleving.



Ingezonden persbericht