Llink


P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

Maandag 4 september 2006
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Pieter Hilhorts en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.


---

Duurzame Dinsdag biedt een platform aan alternatieve energievormen, zoals energie opgewekt door fitnessapparaten en mannetjes die stiekem je banden oppompen zodat je minder benzine verbruikt. Pieter praat vandaag met de initiatiefnemers.

Maggie Boogaart vertelt over de dansvoorstelling 'It's my Right', waarin duidelijk wordt dat er nog veel moet gebeuren om vrouwenrechten veilig te stellen.

Herman van Gunsteren, politicoloog, maakt zich zorgen over de democratie en heeft daarover een boek geschreven: 'Vertrouwen in Democratie'.

Theatergroep Wunderbaum verruilt tijdelijk het theater voor het witte doek. Hun eerste filmproject heet 'Maybe Sweden' en gaat over vakantiegangers die geconfronteerd worden met Ghanese vluchtelingen.

Sybrand van Haersma Buma in het debat 'De maatschappelijke stage', over een nieuw voorstel van zijn partij het CDA.

Zangeres Antonia zingt vol liefde en verbazing en vertelt haar persoonlijke verhaal door middel van pakkende songs.

En verder de vaste onderdelen:

Michiel Romeijn (Jiskefet) geeft zijn visie op de actualiteiten.

'Waarom stopt u er niet mee?', deze prangende vraag wordt voorgelegd aan het langstzittende parlementslid Bas van der Vlies van de SGP.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50 uur, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




Llink