Gemeente Rotterdam

e694d7.gif

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

1 september 2006

Wethouder Bolsius geeft kleur aan het Prinsenhoofd

Maandag 4 september om 11.30 uur plaatst wethouder Lucas Bolsius plantschalen op het Prinsenhoofd. Samen met kinderen van groep 5 van de openbare basisschool Noordereiland poot hij plantjes in een aantal van de schalen. Bewoners van het Noordereiland zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en na afloop in gesprek te gaan met de wethouder. Op het Prinsenhoofd komen in totaal 44 plantschalen gevuld met rode plantjes. Op deze manier geeft Rotterdam meer kleur aan de stad.

e69571.jpg

Als onderdeel van het 100-dagenprogramma plaatsten de burgemeester en de wethouders in totaal 270 plantschalen. 26 juni gaf de burgemeester het startschot voor het stadhuis. Wethouder Lucas Bolsius sluit de actie af op het Prinsenhoofd.

Naast het Prinsenhoofd werden eerder al 8 andere locaties in de bloemetjes gezet, namelijk Stadhuis, metrostation Dijkzigt, Zuidplein, Prins Alexanderplein, metrostation Slinge, Veerhaven, Mathenesserplein en Kleinpolderplein. Daarnaast werden zo n 400 geraniumpiramides verspreid over de stad.

In 100 dagen voert het college 37 actiepunten uit. Ook zijn er ontmoetingen met 100 Rotterdammers. Aan hen wordt gevraagd wat zij voor Rotterdam kunnen betekenen en of ze ook met een concreet voorstel willen komen.

noot voor de redactie/