Rechtbank 's-Gravenhage

Supporters Ajax en ADO maandag 4 september geen toegang tot Paleis van Justitie Den Haag

's-Gravenhage, 1 september 2006 - De rechtbank âs-Gravenhage heeft besloten maandag 4 september 2006 geen Ajax- en ADO-supporters toe te laten tot het Paleis van Justitie in Den Haag om de strafzaken bij te wonen tegen drie Ajax-supporters die terecht staan omdat ze ervan worden verdacht in februari van dit jaar het supportershome van ADO/FC Den Haag te hebben aangevallen.

De rechtbank heeft deze beslissing om veiligheidsredenen genomen.

De enige supporters die tijdens de behandeling van deze strafzaken tot het Paleis van Justitie worden toegelaten zijn de ADO-supporters die als benadeelde partij bij de strafzaken aanwezig zijn en hun begeleiders.

In één van de drie zaken die maandag op de rol staan, wordt die dag een z.g. pro forma-zitting gehouden. De beide andere zaken worden maandag inhoudelijk behandeld.

In juni zijn de strafzaken tegen vijftien andere Ajax-supporters die ervan werden verdacht het supportershome van ADO/FC Den Haag te hebben aangevallen, al behandeld. In die zaken heeft de rechtbank uitspraak gedaan op 6 juli 2006.

Voor nadere informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de rechtbank, tel. (070) 381 1943


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 1 september 2006