Ingezonden persbericht


Opleiding Medewerker Havenoperaties Haarlem van start

Ruim 25 leerlingen beginnen op maandag 4 september aan de nieuwe tweejarige opleiding Medewerker Havenoperaties. De opleiding is een combinatie van werken en leren. Het ROC Nova College verzorgt de lessen, de ondernemersvereniging ORAM zorgt voor de plaatsen bij de erkende leerbedrijven en het Projectbureau Masterplan Noordzeekanaalgebied heeft de voorbereiding en de co-financiering van de opleiding verzorgd. De groei in de Amsterdamse havens leidt tot een duidelijke behoefte aan nieuw, goed opgeleid personeel.

De opleiding is voortgekomen uit de wens van havenondernemers om zelf inhoud te geven aan de vorming van nieuw personeel. Het lesmateriaal is tot stand gekomen in nauw overleg tussen de havenbedrijven en het Nova College. De opleiding sluit hierdoor goed aan op de dagelijkse praktijk. Zowel het bedrijfsleven als het opleidingsinstituut zijn enthousiast over deze wisselwerking.

Medewerker Havenoperaties is een beroep voor aanpakkers die houden van de dynamische sfeer in grote zeehavens. Het laden en lossen van schepen met grote machines moet snel, efficiënt én veilig gebeuren. Op- en overslagbedrijven en distributiebedrijven hebben nu behoefte aan goed opgeleid personeel, niet alleen door de groei van de activiteiten maar ook door de naderende vergrijzing.

De opleiding Medewerker Havenoperaties is een beroepsopleiding op niveau 2 in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). De cursist werkt gemiddeld vier dagen per week bij een leerbedrijf en volgt een dag per week les. Het voordeel van de combinatie van werken en leren is dat de cursist direct werkervaring opdoet en tijdens de opleiding het minimum loon verdient. Na de opleiding hebben de leerlingen een grote kans op een vaste baan in de haven. Verder is doorstroming naar hogere functies mogelijk, bijvoorbeeld naar brug- of kraanmachinist, teamleider of procescoördinator.

Voor meer informatie over de opleiding Medewerker Havenoperaties, telefoon (0255) 54 72 00 en website www.novacollege.nl .

/////////////////// EINDE PERSBERICHT /////////////////

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht