Gemeente Den Haag

Wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugd, Sport) en de jongerenzender FunX gaan vanaf 4 september samenwerken om het contact tussen Haagse jongeren en stadsbestuur te verstevigen.

"Op dit moment werken we aan een Actieplan Jeugd. Daarvoor praat ik veel met experts uit het veld. Maar ik wil vooral ook de jongeren horen. FunX is hét radiostation voor jongeren. Samenwerking kan dus zorgen voor een beter contact tussen het bestuur en de jeugd in deze stad."

Willem Stegeman, directeur van FunX, vindt de individuele stem van Haagse jongeren buitengewoon belangrijk; "Onze slogan is niet voor niets 'welkom bij jezelf'. Het is verstandig van de gemeente om de jongeren zelf te betrekken bij het te ontwikkelen jeugdbeleid".

In het programma Bits en Beats (maandag tot en met vrijdag 16.30u) worden de komende weken de
jongerenambassadeurs voorgesteld. De jongeren zijn aanspreekpunt voor de Haagse jongeren en wethouder Dekker.

Verder zullen de gemeente Den Haag en FunX samenwerken in talkshows waarin onderwerpen als uitgaansleven, tienermoeders, zwerfjongeren, schooluitval en sport- en spelvoorzieningen ter sprake komen.

Op vrijdag 22 september zal tijdens het festival Today's Art een ontmoeting plaatsvinden tussen wethouder Sander Dekker en Haagse jongeren. FunX zorgt voor live streaming van het gesprek waarin ook C-mon & Kypski, Kubus & Bangbang en Nobody Beats The Drum zullen optreden. De ontmoeting tussen de wethouder Jeugd en de jongeren begint om 19.30u, in het Korzo Theater.