AEGON

AEGON Nederland en Citigroup creëren uniek flexibel beleggingsplatform

Innovatief platform voor portable alpha en een reeks beleggingscategorieën, ondersteund door pooling

Londen, Den Haag - AEGON Nederland en Global Transaction Services, een onderdeel van Citigroup Corporate and Investment Banking, kondigen vandaag aan een overeenkomst te hebben getekend voor het opzetten en introduceren van een uniek flexibel beleggingsplatform.

Hier kan het gebruik van een reeks van beleggingsstrategieën, waaronder portable alpha, worden gefaciliteerd. Het platform is de eerste full-service oplossing ter ondersteuning van de processen en administratieve behoeften van institutionele beleggers, vermogensbeheerders en pensioenfondsen. Het platform faciliteert de verschillende rechtsgebieden binnen Europa.

Met deze oplossing is het voor elke deelnemer mogelijk om op het gebied van belastingen, financiële administratie, regelgeving en rapportage te voldoen aan de verschillende behoeften binnen de diverse landen en rechtsgebieden. Het platform biedt ook de mogelijkheid om betere beleggingsresultaten te behalen door het beleggen in een uitgebreide reeks beleggingscategorieën en via meerdere beleggingsstijlen. Naar verwachting zal het platform in het derde kwartaal van 2007 volledig operationeel zijn.

Als onderdeel van de overeenkomst zullen de asset management bedrijfsonderdelen van AEGON hun back- en midoffice activiteiten aan Citigroup gaan uitbesteden. De transactie vertegenwoordigt een totaalbedrag aan beleggingen van ⬠40 miljard dat in custody bij Citigroup komt. De dienstverlening omvat fondsbeheer, performancemanagement, transitiemanagement, een reeks van aan beleggingen gerelateerde maatwerkdiensten en post-trade compliance, naast custody, uitleentransacties en fondsenadministratie. Naar verwachting zal de migratie van de huidige fondsen in het tweede kwartaal van 2007 plaatsvinden.

Erik van Houwelingen, directielid van AEGON Nederland, is trots op het platform dat nu gecreëerd wordt. âIn Citigroup hebben we een partner gevonden die in staat is om samen met ons een uiterst innovatief product neer te zetten. De mogelijkheden van het platform zijn vrijwel eindeloos en ondersteunen de strategie van AEGON om onze klanten innovatieve asset managementoplossingen te bieden. Tevens kunnen zij profiteren van de schaalvoordelen die er te bereiken zijn.â

Francesco Vanni dâArchirafi, CEO van Citigroup Global Transaction Services voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zegt hierover, âCitigroup is verheugd dat onze relatie met AEGON wordt uitgebreid met dit innovatieve platform. Deze overeenkomst toont ons commitment om unieke kansen te creëren en de klant ook op de lange termijn te laten profiteren van onze technologie en schaalvoordelen.â

04-09-2006