hoofdklasse hockey


4-9-2006 : Rognoni kiest voor Amsterdam

Cecilia Rognoni komt komend seizoen uit voor Amsterdam. De Argentijnse verdedigster speelde in Nederland eerder voor Rotterdam en Push. Rognoni tekende een contract voor twee jaar bij Amsterdam. Eerder dong promovendus Forward naar de diensten van de Argentijnse speelster.

Rognoni ziet de samenwerking met landgenoot en hoofdcoach van de Amsterdamse dames, Max Caldas, als een groot pluspunt. ` Wij zijn afkomstig van dezelfde club in Buenos Aires. Max was mijn trainer toen ik in de B1 zat en we hebben beiden toen ons eerste kampioenschap gevierd. Wie weet kunnen wij met zo'n geweldig team als Amsterdam heeft, dit herhalen. Het is een droom om voor het kampioenschap van de sterkste competitie ter wereld te kunnen vechten en ik zie dat als een uitdaging om het beste in mijzelf boven te halen' aldus Rognoni.

Nieuwe kans

Met Rognoni heeft Caldas de gewenste versterking voor zijn verdediging. Caldas: `Ik ben natuurlijk superblij om een speelster met zoveel ervaring en uitstraling in de selectie te hebben. Haar passingvermogen van achteruit is welbekend. Cecilia wil graag een nieuwe kans op topniveau. Ze is nog niet klaar met tophockey.' Naast Rognoni heeft Amsterdam door de komst van Eva Weijmar Schultz nóg een verdediger met ruime hoofklasse-ervaring in huis gekregen. Dat was nodig door het vertrek van Tetyana Kobzenko, Monique Blankers en Lotje Heuvelings.

Talenten

Amsterdam heeft de hoofdmacht ook aangevuld met talentvolle speelsters. Ruth Helmonds (18 jaar, van Den Bosch), Kitty van Male (van Pinoké), Marieke Mattheussens (21 jaar, van Leiden) en twee speelsters uit de A-jeugd, Fieke Holman en Jacky Schoenaker, zijn eveneens nieuw in de selectie van Amsterdam.

De huidige selectie: Keepers: Floortje Engels, Wendelien Herinckx. Spelers: Carolien van Batenburg, Chantal de Bruijn, Jolanda Clemens, Anne Maaike Elsen, Miek van Geenhuizen, Ruth Helmonds, Fieke Holman, Sylvia Karres, Ilse Luirink, Kitty van Male, Marieke Mattheussens, Cecilia Rognoni, Maartje Scheepstra, Jacky Schoenaker, Jiske Snoeks, Eva Visser, Eva Weijmar Schultz, Eveline Wisse Smit.

Begeleiding: Max Caldas (coach/trainer), Diederik Donk (assistent coach/trainer), Els Hensel (manager), Rien Jan de Bruijn en Roger Fortanier (fysio), Carel Roessingh (keeperstrainer).