Politie Haaglanden

persberichten 4 september

Haaglanden, 04-09-2006

Verzet na agressie in het verkeer
Den Haag Op zondag 3 september rond 19.30 uur werd op de Strausslaan een 32-jarige Hagenaar aangehouden wegens bedreiging. De verdachte bedreigde tijdens onenigheid in het verkeer een 18-jarige vrouw en een 26-jarige man uit Den Haag met een metalen voorwerp. De verdachte sneed de auto van de slachtoffers en toen de slachtoffers vroegen wat het probleem was, pakte de verdachte direct een metalen voorwerp en begon er mee te zwaaien en bedreigde de inzittenden. Politieagenten die op het tumult afkwamen konden de man aanhouden. Hij verzette zich hevig bij de aanhouding, zodat de politie peperspray moest gebruiken om de man onder controle te krijgen. De verdacht werd voor nader onderzoek ingesloten.

Wind blaast fietser omver
Den Haag Zondag 3 september omstreeks 16.05 uur is in de Torenstraat een 75-jarige Hagenaar met zijn fiets gevallen. Door een stevige windvlaag verloor de man het evenwicht en de controle over de fiets. De man is, vermoedelijk met een gebroken heup, vervoerd naar het ziekenhuis.

53-jarige man ernstig verwond
Den Haag Maandag 4 september omstreeks 00.05 uur is een ernstig gewonde man van 53 jaar in zijn woning aan de Schalk Burgerstraat aangetroffen. De man had diverse snijwonden in het gezicht en op zijn arm en rug. De man is naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het letsel en de aanleiding van het incident zijn niet bekend.

Kinderspel loopt uit de hand
Den Haag De politie heeft gistermiddag omstreeks 17.45 uur een 13-jarige jongen uit Den Haag aangehouden nadat hij tijdens een spel met vrienden een mes had getrokken. De politie werd gewaarschuwd door de bewoonster van een flat aan het Gerstkamp. Zij zag beneden hoe een groep kinderen elkaar met stokken en staven te lijf ging en er ook met een mes werd gedreigd. Toen politieagenten bij de flat arriveerden, vertelden 8 jongens in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar dat zij riddertje aan het spelen waren. De 13-jarige gaf toe dat hij tijdens het spel een zakmes had getrokken en een vriendje had bedreigd. Hij werd daarop aangehouden en deed afstand van het mes. In overleg met zijn ouders is de 13-jarige doorgestuurd naar Bureau HALT.

Koe in de sloot
Leidschendam Op zondag 3 september om 12:30 uur troffen surveillerende politieagenten in de Meerpolder een koe in de sloot aan. Ondanks verwoedde pogingen van de brandweer lukte het niet om de koe uit het water te krijgen. Uiteindelijk werd met behulp van een graafmachine een stuk van de sloot en kant afgegraven waarna de koe uit zijn benarde positie kon worden bevrijd.

Auto belandt naast talud
Maasdijk Op zondag 3 september om 22:20 uur belandde een 22-jarige automobilist uit Vlaardingen met zijn auto naast het talud van de Maasdijk. De 22-jarige kwam door nog onbekende oorzaak op de Maasdijk in aanraking met een 43-jarige automobiliste uit Naaldwijk en rolde hij van de dijk. Wonderwel raakte de man niet gewond. Zijn auto moest echter worden weggesleept door een takelbedrijf.

Crossen eindigt in de cel
Zoetermeer Op zondag 3 september om 19:50 uur werd op de Willem van Cleeflaan een 23-jarige Zoetermeerder aangehouden. De man werd betrapt terwijl hij met een crossmotor over het nabij gelegen bouwterrein reed. Aangezien de man nog enkele bekeuringen had openstaan die hij niet kon betalen werd hij vervolgens ingesloten.

Politie zoekt getuigen straatroof
Zoetermeer Politie Haaglanden zoekt getuigen van een straatroof op zondag 3 september om 21:35 uur op de Willem Dreeslaan. Een 15-jarige jongen uit Zoetermeer werd door een groepje van circa acht jongeren ingesloten en beroofd van zijn fiets en I-pod. Hij werd daarbij mishandeld. Opvallend aan het groepje jongeren was dat een van de jongeren een meisje van circa 14/15 jaar was. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Zoetermeer of telefonisch via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen brandstichting
Zoetermeer Politie Haaglanden zoekt getuigen van een brandstichting op het Napelsgeel op maandag 4 september om 03:00 uur. Nabij het Barietgeel ontstond brand in een geparkeerde motorfiets. Doordat de motorfiets tegen een gevel stond geparkeerd werd een bovengelegen woning ontruimd. De bewoners werden tijdelijk opgevangen en later onder gebracht bij familieleden. Hun een jaar oude dochter kreeg een traumabeertje uitgereikt. Door de brand ontstond tevens schade aan de gevel en bedoelde woning. Een slaapkamerraam was door de hitte gesprongen waardoor de woning rookschade opliep. Naar alle waarschijnlijkheid is er sprake van brandstichting. Een getuige heeft kort voor de brand twee jongeren op een fiets voorbij zien rijden die zich baldadig gedroegen. Een signalement van deze jongeren ontbreekt echter. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Zoetermeer of telefonisch via 0900-8844.