TNO

Snelle re-integratiemethode TNO opgenomen in cursusaanbod Saxion

TNO heeft een methode ontwikkeld om mensen met psychische klachten sneller weer aan het arbeidsproces te laten deelnemen. Deze methode combineert werk- en individu gerichte interventies omdat deze veel effectiever blijken bij de begeleiding van mensen met psychische klachten. Samen met Saxion Kennistransfer heeft TNO deze methode verwerkt in een post-HBO cursus voor professionals zodat zij mensen met psychische klachten beter en sneller kunnen begeleiden bij hun re-integratie.

Verzuim door psychische klachten is één van de grootste oorzaken van langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. Mensen die verzuimen met psychische klachten, zoals overspannenheid en burnout, ontvangen veelal psychologische begeleiding om herstel te bevorderen en lang(er)durend verzuim te beperken. Resultaten laten zien dat de gecombineerde TNO methode beduidend sneller effect heeft op het reduceren van arbeidsongeschiktheid. Deze methode bestaat uit een vijftal gesprekken waarin aandacht wordt gegeven aan zowel de organisatie van de werkzaamheden als aan individuele stressmanagement technieken.

Bent u betrokken bij mensen die last hebben van psychische klachten? Helpt u hen met begeleiding en re-integratie? Dan biedt deze post-HBO cursus 'Begeleiding van werknemers met werkgerelateerde psychische klachten' u de kans deze TNO methode eigen te maken. Volgende cursus start 31 oktober 2006. Een brochure is aan te vragen bij de Frontdesk van Saxion Kennistransfer of via www.saxion.nl. Meer informatie over de cursus vindt u op www.saxion.nl/cursus/bwp/kort. De Frontdesk is te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur via telefoon 0570 603 011 of mail kennistransfer@saxion.nl.

Uw contactpersoon binnen TNO is drs. Suzanne Lagerveld.

4 september 2006

info-arbeid@tno.nl
www.tno.nl/arbeid