Wasserij maakt plaats voor jongerenwoningen

Vestia den haag zuid-oost

In Den Haag is een tekort aan jongerenwoningen. Om dit tekort terug te dringen bouwt Vestia Den Haag Jongerenhuisvesting in Mariahoeve 80 jongerenwoningen en een gezondheidscentrum. Het nieuwe bouwwerk komt op de plaats van de voormalige wasserij Giezenman aan de Karel Roosstraat. De projectnaam De Wasserij is hiervan afgeleid.

In de week van 4 september a.s. start de sloop van de bestaande bebouwing. Naar verwachting duurt de sloop ongeveer vier weken. De omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd over de werkzaamheden. Rond de jaarwisseling wordt gestart met de nieuwbouw.

Over Vestia
Vestia Den Haag Zuid-Oost is een van de 13 Vestia-corporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 77.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concern-model. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken. www.vestia.nl.


---

Noot voor de redactie,