Gemeente Lingewaard


Controle hondenbelasting

Wanneer iemand houder is van één of meer honden is hij/zij verplicht hiervan aangifte te doen bij de gemeente. Dit kan met een hiervoor bestemd aangifteformulier. Dit formulier wordt op verzoek toegezonden, maar kan worden gedownload via de internetsite van de gemeente Lingewaard www.lingewaard.nl (optie: digitale balie/formulieren). Nadat de gemeente het aangifteformulier heeft ontvangen, krijgt u een penning toegezonden.

Uit de administratie blijkt dat niet in alle gevallen aan de verplichting tot aangifte wordt voldaan. Dit is onrechtvaardig ten opzichte van degenen, die hun hond wél hebben aangemeld en daardoor wél jaarlijks hondenbelasting betalen. Om deze onrechtvaardigheid zoveel mogelijk te voorkomen is het noodzakelijk om regelmatig een huis-aan-huis-controle op het hondenbezit te houden.

Vanaf de eerste week van september vindt deze controle gedurende een aantal weken plaats. Voor de uitvoering heeft de gemeente Lingewaard een extern bureau ingehuurd. De medewerkers van dit bureau zijn in het bezit van een door de gemeente verstrekt legitimatiebewijs.

Voor verdere informatie over de hondenbelasting kunt u contact opnemen met de medewerkers van het team Belastingen van de afdeling Financiën, bereikbaar onder telefoonnummer 026-3260310.

Bericht geplaatst op 25 augustus 2006