Gemeente Lingewaard


Doornenburg bijt spits af met één bestemmingsplan

De gemeente Lingewaard is bezig met het actualiseren van bestemmingsplannen en het maken van een uniforme regeling te maken voor alle kernen. Doornenburg bijt het spits af. Een lappendeken van vijftien bestemmingsplannen wordt vervangen door één bestemmingsplan Kern Doornenburg. Het nieuwe bestemmingsplan is digitaal en komt via internet beschikbaar. Vorige week woensdag heeft er een inspraakbijeenkomst plaatsgevonden. Het voorontwerp bestemmingsplan ligt tot en met 13 september ter inzage in gemeentekantoor Huissen én de bibliotheek in Doornenburg.

Met een bestemmingsplan legt de gemeente de bestemming van het grondgebied vast. Functies als woningbouw, industrie, recreatie, kantoren en horeca krijgen zo hun plek in de gemeente Lingewaard. Uitbreidingsmogelijkheden worden helder in beeld gebracht. Elke tien jaar moet de gemeente de bestaande bestemmingsplannen opnieuw bekijken.

Nu Lingewaard bezig is met de procedure bestemmingsplan Kern Doornenburg hebben bewoners demogelijkheid tot inspraak. De belangstelling voor de inspraakbijeenkomst van afgelopen week was gering. Een aantal aanwezigen heeft van de inspraakmogelijkheid nuttig gebruik gemaakt. Wethouder Ben Jansen: ,,Mensen in Doornenburg die overwegen om in de komende jaren hun woning, winkel, clubgebouw of wat dan ook te verbouwen of uit te breiden zou ik aanraden om vóór 13 september alsnog naar het concept bestemmingsplan te kijken. Nu kunnen opmerkingen, indien mogelijk, nog verwerkt worden voordat het bestemmingsplan verder in procedure wordt gebracht.

Digitaal

De procedure duurt ongeveer een jaar. Dan is bestemmingsplan Kern Doornenburg ook digitaal beschikbaar. Dit betekent dat men thuis de nodige informatie van het internet kan halen en vragen stellen over het bestemmingsplan. Binnenkort wordt met de actualisatie van de overige kernen begonnen, die overigens gefaseerd in procedure worden gebracht.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt tot en met 13 september 2006 voor een ieder ter inzage. Tot dan kunnen schriftelijke reacties ingediend worden bij het college van burgemeester en wethouders. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de afdeling Bouwen Wonen en Milieu.

Op 11 september liggen de stukken ook in het Ontmoetingscentrum.

Bericht geplaatst op 4 september 2006