Politieberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 04-09-2006

Aanrijding letsel bestuurder rijdt door

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Beneluxlaan een aanrijding plaats tussen een auto en een fietsster. Hierbij reed de automobilist na de aanrijding weg.

Omstreeks 13.55 uur reed een 36-jarige vrouw op haar fiets over het fietspad van de Beneluxlaan in de richting van het 5 Meiplein. Ter hoogte van de Van Heuvelgoedhartlaan wilde de vrouw de weg oversteken. Plotseling werd zij geschept door een personenauto. Het slachtoffer kwam op de motorkap terecht en werd nog een aantal meters meegevoerd. Uiteindelijk viel zij via de voorruit op het wegdek bij de tramovergang.

De bestuurder van de auto ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor en liet het slachtoffer gewond achter. Verschillende getuigen zagen dat er twee personen in de auto zaten. Het voertuig werd door getuigen gevolgd. Men zag dat de auto via de van Vollenhovenlaan naar de Loderlaan reed en daar stopte. Beiden inzittenden stapten uit en renden weg.

Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het tramverkeer heeft lange tijd stilgelegen. De politie is een onderzoek gestart naar de bestuurder en bijrijder van het voertuig. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.


1-1-2 centrale enige tijd beperkt bereikbaar geweest

UTRECHT Zondagmiddag is de 1-1-2 centrale bij de gemeenschappelijke meldkamer in Utrecht enige tijd beperkt bereikbaar geweest.

Door een technische storing was de 1-1-2 centrale vanaf 12.15 uur tot in de namiddag beperkt bereikbaar. De 1-1-2 telefoontjes werden via een nader nummer naar de hulpdiensten geloodst. Hierdoor ontstond wel een langere wachttijd voor de 0900 88 44 telefoontjes maar konden de acute 1-1-2 meldingen wel adequaat worden afgehandeld. De oorzaak van de storing is inmiddels achterhaald en opgelost.

Drie personen aangehouden voor gestolen scooter

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie drie personen aangehouden omdat zij op een gestolen motorscooter reden en zonder rijbewijs een auto bestuurde.

Door getuigen werd omstreeks 16.30 uur gebeld omdat men een aantal jongeren op een motorscooter door de wijk zagen crossen. Agenten zagen ter hoogte van het park aan de Pagodedreef de scooter met twee opzittende rijden. Na een korte achtervolging raakte de agenten de scooter in eerste instantie kwijt.

De scooter werd onbeheerd aangetroffen en in beslag genomen. Korte tijd later zagen de agenten de bestuurder in een auto zitten bij een man waarvan de agenten wisten dat hij geen rijbewijs had. Beiden mannen werden aangehouden. De derde verdachte werd elders in de wijk aangehouden. het betreft mannen van 17, 18 en 21 jaar oud allen uit Utrecht.

Straatroof

UTRECHT Op de Laan van Nieuw Guinea vond zondagavond een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Rond 23.15 uur reed een 37-jarige vrouw uit Utrecht met haar fiets over de Kanaalstraat in de richting van de Laan van Nieuw Guinea. De vrouw hoorde dat zij werd ingehaald door drie scooters met vier personen erop. Ter hoogte van de Groeneweg stopten de scooters. Op het moment dat de vrouw langs reed werd zij bij haar billen vast gepakt door één van de jongens.

De vrouw schrok en begon te gillen. Hierdoor reden de jongens weg in de richting van de Spinozaweg. Toen het slachtoffer weer wilde doorrijden werd zij door een getuigen attent gemaakt op het feit dat haar tas van de bagagedrager was weggenomen door één van de jongens.

De politie is op zoek naar getuigen van de laffe beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Man aangehouden na bedreigingen

UTRECHT - Een 44-jarige Utrechter is zondag aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou omstreeks 19.00 uur personeel van een winkel aan de Twijnstraat hebben bedreigd met de dood. De medewerkers weigerden de Utrechter en een andere man de toegang omdat het sluitingstijd was.

Daarop uitte de Utrechter mondelinge bedreigingen aan het adres van de bedrijfsleider. De gewaarschuwde politie kon de verdachte kort daarop aanhouden op het Nicolaaskerkhof. Na verhoor mocht de man weer vertrekken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.