Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Wegenwacht® helpt nu ook brommobielen

Den Haag, 4 september 2006

De zestigjarige Wegenwacht introduceert vandaag Wegenwacht®Woonplaats Service, Wegenwacht®Nederland Service en Wegenwacht® Europa Service. Het zijn de nieuwe standaard services die zo goed mogelijk aansluiten bij het persoonlijke mobiliteitsgedrag van ANWB-leden. Evenals voorgaande jaren is de hulp bij pech niet gekoppeld aan het kenteken van het voertuig. Nieuw is dat de zestigduizend brommobielberijders met Wegenwacht® Woonplaats Service een beroep kunnen doen op de hulp van de Wegenwacht.

De standaard services kunnen worden uitgebreid of beperkt. De prijs kan hierdoor variëren tussen ¤ 39,50 en ¤ 114,50. Omdat bij de ANWB de hulp aan personen centraal staat is degene die een standaard service afneemt gelijk lid van de ANWB.

De introductie van nieuwe services gaat gepaard met een contributieverlaging van het ANWB-lidmaatschap. De contributieverlaging van ¤ 1,50 is mogelijk door de bezuinigingen en door de efficiencyverbeteringen die de ANWB in september vorig jaar aangekondigde.

De Wegenwacht slaagt er al jaren in om in 90% van de gevallen de pech ter plaatse te verhelpen waardoor het lid met het eigen voertuig verder kan. Uniek is dat de Wegenwacht geen leeftijdsgrenzen voor de auto hanteert, ook helpt als het lid in een auto met grijs kenteken rijdt en als de pech is veroorzaakt door foutjes van de bestuurder, zoals verkeerd tanken en het opsluiten van de sleutels in het voertuig.

Met de Wegenwacht®Woonplaats Service speelt de ANWB in op een groeiende behoefte van oudere automobilisten, die de auto of brommobiel eigenlijk alleen nog maar binnen de eigen woonplaats gebruiken.

De Wegenwacht®Nederland Service biedt hulp aan automobilisten die in Nederland veel met de auto rijden, inclusief woonplaatsservice en met extra keuzemogelijkheden.

De Wegenwacht® Europa Service is de meest uitgebreide service. Deze hulp is voor automobilisten die in Nederland veel rijden maar ook tijdens de vakantie of voor hun werk in het buitenland komen. De service voorziet ook in hulp in Nederland en in de woonplaats. De hulp in buitenland wordt geboden door buitenlandse partners van de Wegenwacht en de ANWB Alarmcentrale.


Noot voor de redactie;