Politie Groningen

Maandag 4 september 2006

Provincie Groningen, 04-09-2006

Groningen: beschadigde auto leidt naar alcomobilist

Een 33-jarige automobilist uit Groningen is zondagochtend door de politie uit zijn bed gehaald. Agenten troffen zijn auto zwaar beschadigd aan op de Laan van de Vrijheid. De politie kon achterhalen waar de man verbleef. Hij gaf toe die avond een aanrijding te hebben gehad. Hij moest mee naar het bureau, waar een ademanalyse een alcoholpromillage van 1,0 uitwees. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man verzet zich bij aanhouding

Een 33-jarige man uit Groningen heeft zich zondagnacht hevig verzet bij zijn aanhouding. Agenten zagen de man over het Lopendediep fietsen. Hij reed tegen de richting in en voerde geen verlichting. Toen agenten hem hiervoor wilden bekeuren, werd hij opstandig en wilde hij zijn identiteit niet bekend maken. Hierop is de man aangehouden. Hij verzette zich hierbij hevig. Op het bureau bleek het te gaan om een veelpleger. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl/Farmsum: alcohol in het verkeer

De politie heeft zondagnacht aan de parallelweg in Delfzijl en de Oosterveldweg in Farmsum in totaal zestien automobilisten laten blazen. Twee van hen waren in overtreding. Een 56-jarige automobilist uit Nieuwolda was onder invloed van een alcoholpromillage van bijna 1. Een 44-jarige automobilist uit Oosterwijtwerd bleek onder invloed van
1,15 promille alcohol.

Noordbroek: aanhoudingen diefstal diesel

De politie heeft zondagavond drie mannen aangehouden voor de diefstal van diesel. De mannen waren door getuigen gezien aan de parkstraat in Noordbroek. Vervolgens trof de politie bij vrachtwagens op de Scheemderweg een plas diesel aan. Op basis van het signalement konden de mannen op de Kerklaan in Zuidbroek worden aangehouden. Ze bleken verantwoordelijk voor de diefstal van tenminste 150 liter diesel vanuit een vrachtwagen. De drie verplaatsten zich in een motorrijtuig met beperkte snelheid (25 km-auto). Deze werd bestuurd door een 34-jarige man uit Muntendam. Een 43-jarige man uit Zuidbroek zat naast de bestuurder. De politie trof in de laadbak een 17-jarige jongen uit Zuidbroek aan. Bij controle bleek bovendien dat het 25-km autootje een snelheid van 68 km/uur kon halen. De politie maakt voor alle strafbare feiten proces-verbaal op.

Stadskanaal: politie houdt doorrijder aan

De politie heeft zondagmiddag een 76-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De Kanaalster reed op de Burgemeester van Sevenhovenstraat met zijn auto tegen een geparkeerde auto. Zonder zijn identiteit achter te laten, verliet de automobilist de plek van het ongeval. Gewaarschuwde politieagenten zagen de verdachte in de Julianastraat rijden. De bejaarde man negeerde vervolgens het stopteken van de agenten. Na een korte achtervolging konden de agenten de Kanaalster voorbij rijden. Hierop bracht de verdachte zijn auto tot stilstand. De agenten konden de man vervolgens aanhouden. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. In verband met de aanrijding en het rijgedrag van de 76-jarige werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1723, aantal overtredingen: 330, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1318, aantal overtredingen: 115, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1400, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Delfzijl, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 662, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.