Persbericht

HP start nieuwe reclamecampagne 'The Computer is Personal Again' Tv-spot met hip-hop idool Jay-Z

UTRECHT, 4 september 2006 - Na de succesvolle 'François' reclame¬campagne voor printers in 2005, start HP Nederland in september opnieuw een bijzondere campagne: 'The Computer is Personal Again'. Via onder meer printadvertenties, tv-reclamespots, online-ads en de website van HP, wordt het publiek duidelijk gemaakt wat de computer betekent voor ons dagelijks leven. De campagne in Nederland maakt deel uit van een wereldwijde campagne van HP die in de VS in mei van dit jaar van start is gegaan.

'The Computer is Personal Again' is een vernieuwende, in het oog springende campagne van HP, gericht op met name bedrijven in het MKB. In plaats van de bekende focus op producten en prijzen, draait alles om een duidelijk thema dat een breed publiek aanspreekt. De kern van de campagne 'The Computer is Personal Again' is het gegeven dat de PC vandaag de dag onlosmakelijk verbonden is met de gebruiker, zowel zakelijk als privé: eigenlijk kan niemand meer zonder. De campagne wordt ondersteund door een innovatieve TV-commercial met hip-hop idool en succesvol ondernemer Jay-Z, diverse print-uitingen, online-ads en de HP website. In alle campagne-uitingen staan handen centraal om het persoonlijke te benadrukken: de hand is immers uniek voor ieder mens. De computer is dat ook: zakelijke data, toegang tot het bedrijfsnetwerk en Internet, maar ook privéfoto's, films, muziek, adressen, e-mails, agenda en nog veel meer.

De campagne bestaat uit drie delen: generieke uitingen, zoals de TV commercials, draaien om het thema 'The Computer is Personal Again'. Hiermee wil HP 'het gevoel' bij computers en gebruik daarvan in beeld vatten en de voorkeur voor HP PC's verhogen. Door middel van 'Star' print- en online-uitingen worden producten op een voetstuk gezet en worden de unieke aspecten waar de gebruiker persoonlijk voordeel mee haalt, prominent naar voren gebracht. Daarnaast zijn er diverse productgerichte promotionele uitingen met een aantrekkelijke aanbieding. Deze laatste campagnevorm wordt gedaan in samenwerking met HP-partners.

De TV-campagne start op 4 september met de speciale 'Anthem' tv-spot. Deze wordt tussen 20.20 en 20.25 uur op de 3 publieke netten uitgezonden. Vervolgens laat vanaf 5 september hip-hop idool Jay-Z zien hoe belangrijk zijn computer voor hem is, zowel zakelijk als privé. Hij mixt muziek, ontdekt als president van zijn platen¬maatschappij nieuw talent, deelt vakantiefoto's met vrienden, organiseert een nieuwe wereldtournee en checkt zijn investeringen. Deze spot wordt gedurende de eerste helft van zowel september als oktober veelvuldig uitgezonden. Naast de diverse mediakanalen wordt de HP-campagne ook gevoerd via de website van HP: http://www.hp.nl/personal. Hier kunnen bezoekers allerlei informatie vinden over het persoonlijk gebruik van computers en de 'Anthem' tv-reclame online bekijken. Verder kan er ook meegedaan worden met 'Meet Or Delete', een interactieve online datingshow die in samenwerking met MTV wordt geproduceerd.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen, eindigend op 31 juli 2006, behaalde HP wereldwijd een omzet van $ 90,0 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

© 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

08/2006

Contactpersonen voor de redactie:

HP
Kees Verton, 030 2225303, kees.verton@hp.com
of
H&K/MCS, Natasja la Lau, 023- 562 82 08, natasjal@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl