Universiteit Maastricht

4 september 2006
Universiteit Maastricht en Topsport Limburg lanceren Topsportbeurs

De Universiteit Maastricht en Topsport Limburg lanceren vandaag om 12.00 uur onder toeziend oog van Erica Terpstra, voorzitter NOC*NSF, een studiebeurs voor internationale studenten met de status van topsporter. De beurs zal volgend studiejaar worden uitgereikt.

Doel van de beurs is om internationaal talentvolle studenten aan te trekken, die tevens kunnen bijdragen aan het (top)sportklimaat van de provincie Limburg. Deze studenten krijgen de mogelijkheid om een masteropleiding te volgen bij de UM en krijgen via Topsport Limburg trainingsfaciliteiten aangeboden en worden verbonden met een (studenten)sportvereniging in de regio. De beurs stimuleert de Universiteit Maastricht en Topsport Limburg om verder te werken aan een goede (top)sport klimaat en infrastructuur.

UM en Topsport Limburg zullen zich gezamenlijk inspannen om fondsen te werven om internationale topsportende studenten aan te trekken. De UM is gestart met een Studiebeurzenfonds voor talentvolle internationale studenten.Topsport Limburg, namens NOC*NSF verantwoordelijk voor de talentontwikkeling en topsportbegeleiding in Limburg en voor het creëren van een topsportvriendelijk klimaat, is in bezit van het Topsport talentenfonds om de sportieve idealen van onze talenten en topsporters mogelijk te maken.

Erica Terpstra is op maandag 4 september in Maastricht vanwege de opening van het academisch jaar 2006-2007. Zij reikt daar de New York Marathon beurzen uit, die door afgestudeerden en medewerkers van UM en azM bij elkaar zijn gelopen in november 2005. Voorafgaand aan de academische zitting is er een lunchbijeenkomst voor genodigden, waar zij een lezing houdt over de link tussen (top)sport en kennisinstellingen.

Noot voor de pers:
Klik hier voor meer informatie over UM Studiebeurzenfonds. Meer informatie over Opening Academisch Jaar:
www.unimaas.nl/openingacademischjaar.
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Maurice Olivers, tel. 06 2181 0099, e-mail
maurice.olivers@bu.unimaas.nl. De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/