NVAB, Nederlandse Vereniging voor Arbeid- en Bedrijfsgeneeskunde

Preventie van beroepsslechthorendheid: concept-richtlijn beschikbaar

De NVAB heeft het concept gepubliceerd van de multidisciplinaire richtlijn 'Preventie van beroepsslechthorendheid door een effectief gehoorbeschermingsprogramma'. De richtlijn (en het bijbehorende achtergronddocument) is opgesteld door een projectgroep vanuit de vier kerndisciplines (arbeidshygiƫnisten, A&O-deskundigen, bedrijfsartsen en veiligheidskundigen), aangevuld met de arbo-verpleegkundigen. Dit project is onderdeel van een groter project om de samenwerking tussen de arbo-disciplines te verbeteren en dat is gesubsidieerd door het Ministerie van SZW. In januari 2005 werd een convenant getekend en tevens werd een leidraad RI&E-toets opgesteld.

De conceptrichtlijn is uiteraard ook te vinden via het menu op deze site. Klik op Richtlijnen en leidraden en vervolgens onder ZINTUIGEN op Preventie beroepsslechthorendheid.

Op 11 september zal de autorisatiecommissie van de NVAB de richtlijn beoordelen. Een ruime maand na autorisatie is de richtlijn in zijn definitieve vorm gereed voor publicatie.