Gemeente Amsterdam



Amsterdam in toptien van internationale congressteden

Jaarlijks worden twee wereldranglijsten van internationale congressteden gepubliceerd. In beide ranglijsten is Amsterdam het afgelopen jaar sterk gestegen.
Amsterdam in toptien van internationale congressteden (13 Kb) In de eerste lijst, gepubliceerd door de Union of International Associations (UIA) stijgt Amsterdam van een 26e naar een tiende plaats. Het betreft congressen van internationale organisaties en overheden. In 2005 vonden in Amsterdam 98 internationale congressen plaats, een stijging van 66 procent vergeleken met 2004. Op de lijst van de International Congress and Convention Association (ICCA) steeg Amsterdam als congresstad voor het vierde achtereenvolgende jaar en neemt nu wereldwijd de zevende plaats in. In de lijsten van het ICCA worden eenmalig gehouden congressen niet meegeteld wat het verschil met de UIA-rangorde verklaart.

Toptien volgens UIA (2 Kb)

Toptien volgens ICCA (2 Kb)

Investeren in Amsterdam als congresbestemming

Gezien het grote economische belang neemt de wereldwijde concurrentie tussen congressteden nog steeds toe. Daarom zijn het ATCB, de dienst Economische Zaken van de gemeente Amsterdam en het bedrijfsleven een driejarig programma gestart (2006 t/m 2008) met als doel de positie van Amsterdam als congresbestemming verder te verbeteren.