Politieberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 04-09-2006

Onder invloed

VINKEVEEN Een 67-jarige inwoner van Amsterdam is zondagavond aangehouden voor rijden onder invloed.

De man moest omstreeks 21.40 uur blazen op de Winkeldijk en had te veel gedronken. Na zijn aanhouding moest de automobilist ademanalyse ondergaan op het politiebureau. De uitslag bedroeg 535 ug/l. De Amsterdammer kreeg een rijverbod van vijf uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geweld

MONTFOORT In de vroege morgen van zondag 3 september is een 19-jarige Montfoorter aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Omstreeks 03.00 uur zagen surveillerende agenten op het Kasteelplein een groep jongeren uit een discobus stappen. Om onbekende reden raakte een aantal van hen met elkaar op de vuist. Twee 17-jarige jongens uit Utrecht en De Meern kregen klappen van de 19-jarige man uit Montfoort. De jongens liepen hoofd- en neusletsel op en moesten zich in het Hofpoortziekenhuis in Woerden aan hun verwondingen laten behandelen. De 19-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Woninginbreker aangehouden

MONTFOORT Een 37-jarige inwoner van Montfoort is zondagmorgen 3 september aangehouden op verdenking van woninginbraak.

De politie kreeg omstreeks 03.55 uur de melding dat er vermoedelijk werd ingebroken op de Baljuwstraat in Montfoort. Agenten waren snel ter plekke en zagen dat bij de bewuste woning een raam uit het kozijn was genomen. Ze omsingelden de woning en na enkele ogenblikken kwam de 37-jarige verdachte met een mengpaneel onder zijn arm, uit een raam op één hoog gesprongen. Hij probeerde nog te vluchten bij het zien van de politie, maar staakte zijn poging al na tien meter. De Montfoorter werd aangehouden en ingesloten.

Bekeuring voor baldadigheid

MAARSSEN Een 22-jarige man uit Amsterdam heeft zondag een bekeuring gekregen voor baldadigheid.

Agenten zagen zondag 3 september omstreeks 06.00 uur dat op de Verbindingsweg verkeerspionnen op de rijbaan waren gezet. De agenten zagen nog net twee personen weglopen en één van hen verstopte zich in de berm in de richting van de nieuwbouwwijk. De man, een 22-jarige inwoner van Amsterdam, moest de pionnen weer terugzetten aan de zijkant van de weg en hij kreeg een bekeuring voor baldadigheid.