Katwijk Taxichauffeur mishandeld De politie is op zoek naar de man die op vrijdag 1 september, rond 16.30 uur, op de Mr. D. Donker Curtiusstraat een 43 jarige taxichauffeur uit Katwijk heeft mishandeld. De taxichauffeur heeft aangifte gedaan van de mishandeling. De taxichauffeur wilde op de Mr. D. Donker Curtiusstraat een klant ophalen. Omdat het een smalle weg was en er geen plek was om te parkeren besloot hij op de rijbaan stil te staan. Toen hij de vrouw in de taxi aan het helpen was stonden er twee auto's achter hem te wachten. Een man uit een van de auto's was het wachten zat en schold de taxichauffeur uit. De taxichauffeur maakt hierop een beledigend gebaar waarop de man uit zijn auto kwam en de taxichauffeur mishandelde. De mishandeling bestond uit het slaan en vastpakken van de man aan zijn hoofd/ oren om hem daarna heen en weer te schudden. Omstanders bemoeiden zich ermee waarna de verdachte is weggereden. De politie kwam ter plaatse en een ambulance om de taxichauffeur naar het ziekenhuis te brengen.

Oegstgeest Inbraak in woning De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan het Wijckersloothplein. In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 september werd er ingebroken in de woning. De bewoonster werd wakker rond 01.20 van het gestommel en zag een man lopen. De man schrok van de bewoonster waarop hij via het raam vluchtte. Hij ging er op zijn fiets vandoor. De bewoonster heeft aangifte gedaan van diefstal, want later bleek dat er geld was weggenomen.

Oegstgeest Inbraak in woning In een woning aan de Juffermansstraat is in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 september ingebroken. Via de achterzijde van de woning heeft de dader(s) toegang tot de woning weten te krijgen. Uit de woning zijn tassen weggenomen. De bewoner deed aangifte van diefstal. Later meldde zich een Oegstgeestenaar die in zijn achtertuin twee tassen had gevonden. Deze tassen waren afkomstig van de inbraak en konden weer teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar. Uit de tassen bleek wel een geld bedrag weggenomen te zijn. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak.

Voorhout Verkeersongeval Een 19 jarige fietser uit Rijsenburg is op zaterdag 2 september, rond 13.40 uur, gewond geraakt bij een verkeersongeval die plaatsvond op de Leidsevaart te Voorhout. De man uit Rijsenburg kwam vanuit de richting van de Tweede Elsgeesterlaan. Op een gegeven moment week hij naar links uit om een voertuig in te halen. Hij had niet in de gaten dat hij al ingehaald werd door een bromfietser, een 16 jarige Voorhouter. De fietser en de bromfietser botste waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De man uit Rijsenburg kwam ten val en is met een hoofdwond naar het LUMC overgebracht.

Voorhout Verkeersongeval De politie heeft op vrijdag 1 september, rond 17.45 uur, hulp geboden bij een aanrijding die plaats had op de kruising van de Kroeskarperlaan met de Baarslaan. Een 17 jarige bromfietsster reed over de Baarslaan in de richting van de Kroeskarperlaan. Op het kruispunt verleende zij geen voorrang aan een 39 jarige automobiliste. De bromfietsster kwam ten val en raakt gewond aan haar sleutelbeen. Zij is voor behandeling overgebracht naar het LUMC.

Leiden Vrouw met hond mishandeld De politie heeft aangifte opgenomen van een vrouw die door een onbekend gebleven man zwaar is mishandeld. Haar hondje die zij op dat moment aan het uitlaten was kreeg het ook te verduren. De vrouw was op zondagnacht 3 september rond 02.15 uur, haar hond aan het uitlaten toen zij voor een café aan de Jan van Houtkade een agressieve man voor de deur zag staan. De man mocht niet naar binnen in verband met de sluitingstijd. De man wordt hierop zeer kwaad en dreigde twee keer een fiets door het raam van het café te gooien. De vrouw die langs liep sprak de man aan en adviseerde hem dit niet te doen. De vrouw liep verder en de man kwam op een gegeven moment bij haar lopen. Hij bedreigde haar en begon haar hond te schoppen. De vrouw probeerde hierop haar hond te beschermen waarop zij ook geschopt wordt. Zij werd op haar benen en haar bovenlichaam geschopt en viel een aantal keer in de heg, de man bleef haar echter schoppen. Op een gegeven moment bleek hij er genoeg van te hebben en loopt de man weg in de richting van de Lammenschansweg. In het café hebben ze de vrouw opgevangen en heeft men de politie gebeld. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Leiderdorp Inbraak in tabakswinkel De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een tabakswinkel aan de Van Diepeningenlaan. Vermoedelijk brak men daar op zondag 3 september rond 03.15 uur in. Uit de winkel zijn een aantal dozen met sloffen sigaretten en een onbekende hoeveelheid krasloten gestolen. Een door de politie gehouden buurtonderzoek leverde evenals het 1e onderzoek, nog geen resultaat op.

Alphen aan den Rijn Fietsster door auto aangereden Een fietsster uit Alphen aan den Rijn is zaterdag 2 september omstreeks 16.20 uur aangereden door een 39 jarige automobilist uit haar woonplaats. De vrouw fietste over het fietspad vanaf het park in de richting van winkelcentrum de Atlas. De automobilist reed over de Noorderkeerkring en zag de fietsster over het hoofd. De vrouw werd met een hoofdwond overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Jongens plegen vernielingen De politie heeft zaterdag 2 september even na 05.00 uur twee Alphenaren van 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een aantal vernielingen. Een getuige zag hoe twee jongens op fietsen op de Conradstraat ter hoogte van de Nieuwe Dijk een bushokje vernielden. De getuige belde hierop de politie waarna de twee fietsers nabij de hefbrug werden staande gehouden. Agenten hebben in de omgeving een zoekslag gemaakt naar mogelijk meer vernielingen. Bij de Texaco op de Goudse Schouw werd een ingegooide reclamezuil aangetroffen. Ook op de Conradstraat voorbij de verkeerslichten werd eveneens een vernielde reclamezuil aangetroffen. Verderop, ter hoogte van de Nieuwe Dijk, werd een derde vernielde zuil aangetroffen. Nabij het Hazeveld zagen de agenten restanten van een poster en de helft van een plastic plattegrond. Deze bleken afkomstig te zijn van het station. De Alphenaren hebben de vernielingen bekend.

Roelofarendsveen Aanhouding na mishandeling De politie heeft vrijdagavond, 1 september, een 20 jarige man uit Roelofarendsveen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 43 jarige plaatsgenoot. De verdachte sloeg en schopte de man diverse keren nadat er een woordenwisseling was ontstaan op de Stationsstraat. De verdachte was, terwijl vrienden van hem wachtten voor de voorbijrijdende auto, ter hoogte van de Spoorstraat overgestoken met zijn fiets. De verdachte stopte voor de auto en schold de bestuurder uit. Hierop ontstond een woordenwisseling en sloeg de verdachte het slachtoffer. Het slachtoffer viel en kreeg ook hierna nog enkele schoppen. Een getuige wist de verdachte uiteindelijk bij het slachtoffer vandaan te houden. De politie heeft de verdachte korte tijd later in zijn woning aangehouden.

Rijnsaterwoude Omgeslagen boot op Braassemermeer Zondagmiddag 3 september is de politie twee maal uitgerukt voor hulpverlening op het water. Om 15.10 uur kwam de melding van een bootje in nood op het Braassemermeer. Een paar honderd meter uit de Rijnsaterwoudse kant trof de politie op de Braassem een omgeslagen zeilboot aan. De opvarenden waren al in veiligheid gebracht en bij de watersportverening Braassemermeer opgevangen. Door de stevige wind, die voor een behoorlijke golfslag zorgde, werd de omgeslagen met moeite door de politie boot naar jachthaven Meerzicht gesleept. Een sleepboot bood onderweg assistentie. Later in de middag werd gemeld dat een surfer op de Nieuwkoopse plassen na anderhalf uur nog niet teruggekeerd was. Een zoekactie door de melder zelf had niets opgeleverd. Zowel de surfer als zijn plank werden niet aangetroffen. Hierop heeft de politie de Nieuwkoopse politieboot in de vaart gebracht. Midden op de Noorderplas werd de surfer in een motorbootje aangetroffen. Blijkbaar had hij tijdens het surfen problemen met de wind gekregen. De man, een Nieuwkoper, was zijn zeil kwijtgeraakt en was daar op de bijna verlaten plas nog naar op zoek.

Nieuwkoop Parfums weg na inbraak Maandag 4 september omstreeks 01.00 uur werd ingebroken in een drogisterij aan het Kennedyplein. Men heeft het cilinderslot van de toegangsdeur geforceerd waarna er een grote hoeveelheid parfums werd weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden.

Bodegraven Aanhouding voor vernieling en mishandeling De politie heeft zaterdag 2 september rond 02.00 uur op de Julianastraat een 17 jarige jongen uit Bodegraven aangehouden. De jongen had kort daarvoor op de Rijnkade en Brugstraat om zich heen lopen slaan, een ruit van een winkel ingeslagen en enkele fietsen in het water gegooid. Een 17 jarige plaatsgenoot deed aangifte omdat hij klappen had gehad nadat hij een opmerking maakte over zijn gedrag. Vermoedelijk ontstak de verdachte in woede nadat hij buiten een uitgaansgelegenheid vanwege drankgebruik over moest geven. Toen omstanders daarom moesten lachen sloegen de stoppen bij hem door. De verdachte werd in de loop van de morgen weer op vrije voeten gesteld. Hij schaamt zich voro zijn gedrag. De politie maakt proces-verbaal op.

Boskoop Diefstal dokterstas uit auto Tussen zaterdag 2 16.50 uur en zondag 3 september 11.50 uur is ingebroken in een auto die geparkeerd stond nabij de Dijkzichflat. Nadat een ruit was ingeslagen werd uit de bagageruimte een dokterstas gestolen. In de tas bevinden zich ook medicijnen die bij ondeskundig gebruik gevaarlijk zijn. Het betreft een etui met diverse ampullen waaronder morfine en diazepan. De politie verzoekt, bij aantreffen van de tas, de tas op het politiebureau af te geven. Getuigen van de diefstal worden eveneens verzocht contact op te nemen met de politie.

Gouda Aanhoudingen voor geweld De politie heeft het afgelopen weekend twee mannen uit Gouda aangehouden die betrokken waren bij twee geweldincidenten. Beide mannen zitten nog vast en één van hen wordt vandaag bij de officier van justitie in Den Haag gebracht. De eerste aanhouding van een 29 jarige man vond plaats op zaterdag 2 september rond 02.00 uur aan de Markt. Daar had hij in een uitgaansgelegenheid een 23 jarige Gouwenaar met een stalen bloempot op het hoofd geslagen. Deze liep daardoor een hoofdwond op die in het Groene Hart Ziekenhuis moest worden gehecht. Deze verdachte moet vandaag bij justitie komen. De tweede aanhouding van een 22 jarige man vond plaats op zondag 3 september rond 05.15 uur op de Kleiweg. Kort daarvoor had hij op de Zeugstraat twee mannen uit Reeuwijk van 19 en 25 jaar geslagen en kopstoten gegeven. Waarom hij dit deed is nog onduidelijk. De politie heeft deze zaak nog in onderzoek waarbij ook gezocht wordt naar twee andere mannen in wiens gezelschap de verdachte zou zijn geweest.

Gouda Aanhoudingen voor dragen bivakmutsen De politie heeft zondagavond 3 september rond 23.20 uur op de Burgemeester Jamessingel vijf mannen uit Gouda aangehouden. De vijf in de leeftijd van 19 tot 22 jaar waren in een jolige bui teruggekeerd van een avondje karten in Zoetermeer en hadden de daar meegenomen bivakmutsen opgezet. Zo reden ze in een auto door Gouda heen wat bij de politie een aantal verontruste telefoontjes opleverde. De politie wist het vijftal te achterhalen en nam de bivakmutsen in. De vijf waren er inmiddels zelf ook al achter dat ze niet bepaald slim bezig waren geweest. Na een kort verhoor werden ze enkele uren later weer op vrije voeten gesteld met een proces-verbaal op zak.

Gouda Auto rijdt racefietsers omver De politie heeft op zaterdag 2 september rond 11.15 uur hulp verleend bij een aanrijding tussen een auto en twee racefietsers op het Burgemeester Jamesplein. Een 54 jarige automobilist uit Waddinxveen negeerde daar een geslotenverklaring en botste op twee racefietser. Beide mannen, een 29 jarige uit Veldhoven en een 27 jarige uit Leiden zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Waddinxveen Aanhouding voor geweld De politie heeft zondag 3 september rond 02.15 uur op de Prinses Beatrixlaan een 19 jarige man uit Utrecht aangehouden. De politie was naar hem op zoek nadat een 34 jarige man uit Waddinxveen gebeld had dat hij was geslagen en geschopt door de verdachte. Dit gebeurde rond 02.00 uur op het Stationsplein. De verdachte kreeg daar een woordenwisseling met een man en richtte zijn woede op de man uit Waddinxveen nadat die er een opmerking over maakte. Door een beenveeg die de verdachte maakte kwam de Waddinxvener ten val met zijn hoofd op de grond met een grote bult als resultaat. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. In de loop van de zondag werd hij weer op vrije voeten gesteld.