Ingezonden persbericht


Project Vertrouwensman Bedrijfsleven genomineerd voor Hein Roethofprijs 2006

Het project Vertrouwensman Bedrijfsleven van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Zuid-Limburg is als één van de vijf meest succesvolle en aansprekende projecten op het gebied van criminaliteitspreventie genomineerd voor de prestigieuze Hein Roethofprijs 2006. Op maandag 6 november a.s. maakt minister van Justitie Piet Hein Donner in Den Haag de winnaar bekend. Het winnende project ontvangt 20.000 euro en de genomineerde projecten ieder 5.000 euro. Het bedrag moet voor criminaliteitspreventie worden aangewend.

De Hein Roethofprijs wordt sinds 1987 jaarlijks door de minister van Justitie wordt uitgereikt met het doel om nationale bekendheid te geven aan projecten die goede resultaten bereiken met de preventie van criminaliteit. Hierdoor verwerven ze landelijk de waardering die ze verdienen. Bovendien kunnen deze projecten anderen inspireren om elders soortgelijke projecten op te zetten.

Recordaantal inzendingen
In 2006 is er een recordaantal van 43 projecten ingediend. Uit dit grote aantal is het project Vertrouwensman Bedrijfsleven als één van de vijf meest succesvolle genomineerd voor de Hein Roethofprijs 2006! Op 6 november krijgt ieder project de gelegenheid zichzelf kort te presenteren, waarna de minister van Justitie bekend maakt wie de Hein Roethofprijs 2006 in ontvangst mag nemen. Aan de prijs is naast een geldbedrag van 20.000 euro ook een speciaal ontworpen bronzen beeldje verbonden.

Fraude, diefstal, afpersing.
De Vertrouwensman Bedrijfsleven is geïntroduceerd op 8 september 2005. Bij hem kunnen ondernemers, werkgevers én werknemers terecht voor vertrouwelijk en onafhankelijk advies indien ze bepaalde vormen van criminaliteit in hun bedrijf constateren, maar hiervan (nog) geen aangifte willen doen. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld afpersing, bedreiging, oplichting, fraude, diefstal, witwaspraktijken en milieudelicten. Door financiële bijdragen van de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg en de Provincie Limburg zijn aan het inschakelen van de vertrouwensman geen kosten verbonden. De Vertrouwensman Bedrijfsleven is direct bereikbaar via 06 - 2500 1124 of vertrouwensman-rpc@maastricht.kvk.nl.

Meer informatie over de Vertrouwensman Bedrijfsleven staat tevens op www.kvk.nl/vertrouwensman.

Einde persbericht