Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 22 augustus 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 15 augustus 2006. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Advies Commissie Bezwaarschriften inzake wegslepen auto. Toelichting:
Betrokkene heeft bezwaar gemaakt tegen het wegslepen van haar auto op Koninginnedag vanaf `t Markvelt. Het besluit tot het instellen van het parkeerverbod op 't Markvelt is gepubliceerd in de VAR van 27 april 2006. De parkeerverbodborden zijn reeds op 26 april 2006 geplaatst. Het bord `einde parkeerzone' heft het parkeerverbod niet op. De Commissie Bezwaarschriften concludeert dat de auto van betrokkene terecht is weggesleept van de openbare weg. De Commissie adviseert het bezwaarschrift van betrokkene ontvankelijk, doch ongegrond te verklaren. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt het advies van de Commissie Bezwaarschriften over te nemen en het bezwaarschrift ontvankelijk, doch ongegrond, te verklaren. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Particulieren woonzorgvoorziening in buitengebied van Abcoude. Toelichting:
Een architectenbureau is voor particuliere opdrachtgevers op zoek naar objecten voor woonzorgvoorziening t.b.v. licht dementerende ouderen in de omgeving van Amsterdam. Het eerste object waarover reeds advies is uitgebracht en voor de besluitvorming nog aanvullend moest worden geadviseerd was wel geschikt maar door de opdrachtgevers teruggenomen. Het nu voorliggende verzoek voldoet niet aan de provinciale uitgangspunten. In verband met de zoekactie worden de randvoorwaarden voor medewerking opgesomd.
Ambtelijk advies:
Verzoekster, berichten dat uw college niet voornemens is medewerking te verlenen aan het voorliggende verzoek. Medewerking mag in principe wel worden verwacht voor kleine woonzorgvoorzieningen met een omvang tot maximaal 15 wooneenheden en met een bescheiden hoeveelheid aan nieuwbouw die in duidelijk ondergeschikte verhouding staat tot de bestaande bebouwing. Een voorbehoud wordt gemaakt met betrekking tot de inpasbaarheid in het landschap en de eventuele beperkingen aan de agrarische bedrijfsvoering. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W staan positief tegenover deze vorm van kleinschalige woonzorgvoorzieningen maar meent conform het streekplan, dat slechts sprake kan zijn van maximaal 15 wooneenheden. Verzoekster zal worden gevraagd met een aangepast plan te komen.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Gunning Europese aanbesteding hulpmiddelen Wet Voorzieningen Gehandicapten. Toelichting:
In opdracht van de gemeenten heeft een projectgroep met Q-Consult aanbesteding een keuze gemaakt voor Welzorg Revalidatietechniek BV op basis van de gunningscriteria, het bestek en de procedures, die door gemeenten zijn vastgesteld. Welzorg deed op basis hiervan de economisch meest voordelige aanbieding. Kwaliteitsaspekten zijn in dit oordeel meegenomen. Voor de uitvoering van de besluiten is bijgaand gunningsadvies leidraad voor de te ondernemen acties door de projctgroep en Q-consult.
Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met gunning van de levering van hulpmiddelen in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten aan Welzorg Revalidatietechniek BV met ingang van 1 april 2007. Akkoord gaan met beëindiging van het leveringscontract met de huidige leverancier Vitaal per 1 april 2007. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Beantwoording vragen D66 m.b.t. artikel nieuwsbrief GGD over slecht binnenmilieu scholen. Ambtelijk advies:
Instemmen met het antwoord.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Het in stand houden peuterspeelzaal 't Boogje in Baambrugge. Toelichting:
De Stichting Peuterspeelzalen Abcoude en Omstreken geeft in brieven aan, dat het niet goed gaat met haar exploitatie. Dit is vooral een gevolg van de terugloop van het aantal peuters in Baambrugge. 2006 zal afgesloten worden met een exploitatietekort van 4.164,- en 2007 met 14.121,-. Naast de functie van spelen en ontmoeten heeft de peuterspeelzaal ook een belangrijke functie bij het signaleren en eventueel ondersteunen van peuters bij ontwikkelingsachterstanden.Het college onderschrijft dit en wil daarom peuterspeelzaalwerk in stand houden en dus extra gelden beschikbaar stellen. Ambtelijk advies:
Het college stemt in met de conclusies en aanbevelingen verwoord in de nota en stemt in met de besluiten zoals verwoord onder het kopje advies op de laatste bladzijde van deze nota. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W gaan akkoord met de noodzakelijke korte termijn voorzieningen voor 2006.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 29 augustus 2006. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 22 augustus 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek van de Stichting Feestelijkheden Abcoude namens G.J. Pouw om toestemming om tot
02.30 uur snacks te mogen verkopen tijdens de Abcouder feestweek 2006. Toelichting:
De Stichting Feestelijkheden Abcoude vraagt namens G.J. Pouw ontheffing aan om vanaf een kraam staande voor het pand Hoogstraat 19 te Abcoude in de periode 29 augustus t/m 3 september 2006 tot uiterlijk 02.30 uur snacks te mogen verkopen. Ambtelijk advies:
Ontheffing van de Winkeltijdenwet verlenen. Mandaatbesluit d.d. 11-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek van de ondernemer van café De Kazerne om mobiele toiletvoorzieningen te mogen plaatsen in de Laan van Binnenrust te Abcoude gedurende de Abcouder feestweek 2006. Toelichting:
De ondernemer van café De Kazerne vraagt ontheffing voor het plaatsen van mobiele toiletvoorzieningen in de Laan van Binnenrust te Abcoude gedurende de Abcouder feestweek 2006. Ambtelijk advies:
Ontheffing verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 11-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek van de ondernemer van café De Kazerne om de 1e drie avonden van de Abcouder feestweek 2006 tot 02.00 uur open te mogen zijn. Toelichting:
De ondernemer van café De Kazerne vraagt ontheffing om op 30 en 31 augustus en 1 september 2006 tot 02.00 uur geopend te mogen zijn.
Ambtelijk advies:
Ontheffing van het sluitingsuur verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 11-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van billboards ter aankondiging van de 2-jaarlijkse rommelmarkt van de Protestantse Gemeente te Abcoude. Toelichting:
Een lid van het College van Beheer van de Protestantse Gemeente te Abcoude heeft een verzoek om vergunning ingediend voor het mogen plaatsen van billboards ter aankondiging van de 2-jaarlijkse rommelmarkt welke dit jaar op 16 september zal plaatsvinden in de Dorpskerk te Abcoude. Op grond van artikel 2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden om zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders de weg of een weggedeelte te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan. Ingevolge de criteria voor reclame-uitingen los van de gevel van de Welstandsnota Breukelen, Loenen, Abcoude voldoet een reclame-uiting in ieder geval aan redelijke eisen van welstand als de plaatsing bestemd is ten behoeve van in de gemeente plaatsvindende evenementen mits de sandwichborden onderaan lantaarnpalen geplaatst worden zonder voetgangers te belemmeren voor een periode van maximaal 10 dagen. Tevens dient de maatvoering van de borden maximaal 1.20 meter hoog en 0.80 meter breed te zijn. Geadviseerd wordt om vergunning te verlenen.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 15-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

5. Verzoek van de ondernemer van eetcafé "t ABC-eetje om ontheffing van het sluitingsuur tijdens de Abcouder feestweek 2006.
Toelichting:
De ondernemer van eetcafé 't ABC-eetje, Hoogstraat 13 te Abcoude vraagt een ontheffing aan om op 30 en 31 augustus en 1 september 2006 tot 02.00 uur geopend te mogen zijn. Ambtelijk advies:
Ontheffing verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 15-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.
6. Aanvraag voor het innemen van een standplaats voor het plaatsen van een poffertjeskraam op 3 september 2006 op het Kerkplein te Abcoude ten behoeve van de opening van het winterwerk. Toelichting:
Het bestuur van de Protestantse Gemeente Abcoude heeft een verzoek om vergunning ingediend voor het plaatsen van een poffertjeskraam op 3 september 2006 op het Kerkplein nabij Kerkelijk Centrum 't Hoogt te Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 16-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis, Jacob van Gaesbeeklaan 10, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 17-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag reguliere bouwvergunning geheel vernieuwen boothuis (schuur), Winkeldijk 18A, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 17-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen achtergevel van woonhuis (tevens rijks- monument), Rijksstraatweg 77, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 17-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten en vernieuwen agrarisch bedrijfsgebouw, Binnenweg 18, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 17-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis en plaatsen berging (waarbij de oude berging wordt gesloopt), Meerzicht 16, Abcoude. Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 17-8-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---