Verzamelbericht maandag

's-Hertogenbosch, 04-09-2006

Twee inbrekers op heterdaad aangehouden

Drunen In de nacht van zondag op maandag zijn twee inwoners uit Drunen (beiden 21 jaar) op heterdaad aangehouden voor een poging tot inbraak in een winkel aan de Hugo de Grootstraat in hun woonplaats. Surveillerende agenten zagen dat het tweetal zich verdacht ophield. Op het moment dat de politie dichterbij kwam gingen de twee op de loop. Bij de winkel was verse braakschade. Eén van de verdachten is op de Torenstraat aangehouden, de andere liep op de Beethovenlaan tegen de lamp. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten.

Man aangehouden voor bedreiging ex

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagavond op de Lange Putstraat in s-Hertogenbosch een 43-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor bedreiging van zijn ex-vrouw. De vrouw zou in het kader van een bezoekregeling hun 7-jarig kind in het centrum van de stad ophalen. De man ging daarbij door het lint en bedreigde de vrouw verbaal met de dood. De man is aangehouden en ingesloten.

Hondje gestolen?

Drunen Zondagmiddag omstreeks 16.45 uur is op de Grotestraat in Drunen een hondje ontvreemd. Een 31-jarige vrouw uit Heteren parkeerde haar auto om ergens naar bnnen te gaan. Zij maakte haar drie maanden oud Boomer-achtig hondje, reu, litteken op de buik en met de naam Woopert, even met de riem vast aan het sleepoog van haar auto. Toen zij korte tijd later terug kwam bleek de riem nog wel aan de auto te zitten, maar was het hondje verdwenen. Volgens getuigen heeft een blonde vrouw met twee kindjes het hondje meegenomen. Het vermoeden bestaat dat de vrouw dit heeft gedaan voor het bestwil van het hondje. Zij wordt verzocht zich te melden bij de politie in Heusden via telefoonnummer 0900-8844. Tot op heden hebben telefoontjes van de eigenaresse naar dierenasiels in de omgeving nog niets opgeleverd.

Man aangehouden voor mishandeling

Schijndel In de nacht van zondag op maandag is op de Hoofdstraat in Schijndel een 29-jarige inwoner uit Heeswijk Dinther aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 17-jarige inwoner uit Schijndel bij een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat in Schijndel te hebben geslagen. Waarom de vechtpartij is ontstaan en wat zich precies heeft afgespeeld is nog niet helemaal duidelijk.Het slachtoffer hield aan de mishandeling schade aan kleding en een sieraad en een paar pijnlijke plekken over.

Tweede verdachte steekpartij aangehouden

Grave De politie heeft zondagavond een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de steekpartij op de Monseigneur Borretweg in Grave. Het gaat om een 19-jarige inwoner van Grave. In de nacht van zaterdag op zondag raakt een 21-jarige Gravenaar daarbij ernstig gewond. Hij is opgenomen in het ziekenhuis in Nijmegen. Zondagmiddag hield de politie al een 22-jarige Gravenaar aan. Beide verdachten zijn inverzekeringgesteld.

Verkeersruzie: twee aanhoudingen

Oss De politie heeft zondagavond twee verdachten aangehouden naar aanleiding van een verkeersruzie op de Verlengde Torenstraat in Oss. De twee Ossenaren, 46 en 24 jaar oud, kregen een conflict over hun rijgedrag. De 46-jarige man wordt er van verdacht een ruit van de auto van de 24-jarige Ossenaar vernield te hebben. De 24-jarige Ossenaar zou zijn 46-jarige plaatsgenoot bedreigd hebben. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te diep in het glaasje

Erp De politie heeft op de Morgenstraat in Erp zondagavond een 22-jarige automobilist uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

Uden De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 39-jarige Udenaar aangehouden op de Vluchtoordweg in zijn woonplaats. De politie kreeg een melding dat iemand zich verdacht op hield bij de visvijver. Toen zij in de Vluchtoordweg kwamen zagen ze de verdachte rijden. Zijn rijbewijs was al eerder ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal.

Pony weggenomen

Oss Onbekenden hebben afgelopen weekend een pony weggenomen vanaf het Bergsche Hoevepad in Oss. Het gaat om een grijze Shetland pony, type Moorkopschimmel.

Man met auto tegen een boom

Wilbertoord Een 31-jarige Poolse automobilist is in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Van Ophovenlaan in Wilbertoord. De man is vermoedelijk met zijn auto in de rechterberm terecht gekomen en daardoor de macht over het stuur verloren en tegen een boom tot stilstand gekomen. De politie onderzoekt of de man gedronken heeft. Hij is met een bebloed gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.