Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 04-09-2006

Bestuurder te jong
NIEUW WEERDINGE De politie heeft zondagmiddag een 15-jarige jongen uit Nieuw Weerdinge een bekeuring gegeven omdat de jongen op een bromfiets reed terwijl hij nog geen bromfietscertificaat had. De jongen viel door de mand omdat hij betrokken was bij een aanrijding. Door een 49-jarige automobilist uit dezelfde plaats als de jongen verleende geen voorrang aan de bromfietser. De man reed over het Weerdingerkanaal NZ bij het afslaan, zag hij de bromfietser over het hoofd die reed over het fietspad dat parallel aan het Weerdingerkanaal NZ loopt. Na controle door het personeel van de ambulance kon de jongen weer naar huis. (06-16-176396)

Bekeuring van 140,- voor bromfietser
BEILEN De politie heeft een 43-jarige man uit Slagharen van de weggehaald. De man reed maandagmorgen in alle vroegte van Groningen richting zijn woonplaats. De man reed over de A28 en nam bij Beilen de afrit. Daar werd de man gezien door surveillerende agenten. De man kreeg een bekeuring van 140,-. (06-176482)

Twee motoren gestolen

ASSEN Tijdens de superbikes races in Assen werden zondag twee motoren gestolen. De eigenaren hadden hun voertuig geparkeerd op een parkeerplaats aan de Wittehaar en bij De Haar (parkeerplaats rechts van de hoofdingang). Een Honda Type SC57 werd gestolen en een Suzuki type GSX-R1000. Totale waarde van de voertuigen ligt zo rond de 22.000,-. De politie stelt onderzoek in. (06-176399/384)

Politie onderzoekt vernieling
ASSEN Bij de politie zijn zondag vier verschillende aangiftes van vernieling binnen gekomen. In de Boerhoorndreef werd bij vier autos de buitenspiegel van de auto vernield. Vermoedelijk is al fietsend een trap tegen de spiegel gegeven.(06-176387/383)

Letsel na ongeval
NIEUW AMSTERDAM Een 49-jarige man uit Veenoord liep zaterdagavond een lichte hersenschudding en een gekneusde schouder op na een aanrijding met een auto. Door een 27-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam werd op de kruising Zijtak OZ en Dommerskanaal geen voorrang gegeven aan de fietser. De fietser botste tegen de auto en kwam ten val. (06-176073)

Rijden onder invloed
MEPPEL De politie heeft in de nacht van zondag op maandag de bestuurder van een brommobiel aan de kant de weg gezet. De 29-jarige bestuurder uit Meppel werd op de Kruisstraat gecontroleerd op het rijden onder invloed. Met een testresultaat van 415µg/l ( ruim 1 promille) had de man teveel op achter het stuur. De politie heeft de man een bekeuring gegeven en een rijverbod van drie uur. (06-176466)

Snelle rijder valt op
NOORDSCHESCHUT De politie heeft zaterdagavond een bekeuring gegeven aan een 37-jarige automobilist uit Westerbork. De snelle rijder viel op toen hij over Zwarte Dijkje reed. De man zat met te veel drank op achter het stuur (245 µg/l, 0,6 promille) (06-176438)

Vergeten op de handrem te zetten
NIEUW AMSTERDAM Een 51-jarige Emmenaar zag zijn auto zondagavond verdwijnen in de vaart. De man had zijn auto geparkeerd om te pinnen bij de bank. De man had de auto niet op de handrem gezet. Terwijl de man aan het pinnen was rolde de auto weg het kanaal in. De auto dreef tot de brug waar deze onder water verdween. De auto is onder grote belangstelling weer uit het water getakeld. (06-176421)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.