Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 4 september

* FIETSER OVERLEDEN NA AANRIJDING; GETUIGEN GEZOCHT

ROTTERDAM - ZUID- Op de kruising van de Brielselaan en de Putselaan botsten zondagavond omstreeks zeven uur een aanrijding tussen een auto en een fietser. De automobiliste, een 29-jarige vrouw uit Rotterdam, kwam vanuit de Putselaan en reed in de richting van de Brielselaan toen de aanrijding met de fietser ontstond. De fietser, een 65-jarige Rotterdammer, kwam ten val en raakte ernstig gewond. Hij werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het Erasmus MC, waar hij maandagochtend overleed aan zijn verwondingen. De oorzaak van de aanrijding is mogelijk een voorrangskwestie. De politie is, mede om die reden, op zoek naar getuigen van de aanrijding, teneinde de toedracht helder te krijgen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


* TWEE VROUWEN VOOR STRAATROOF AANGEHOUDEN

KRALINGEN-CROOSWIJK/ ROTTERDAM-CENTRUM - Politiepersoneel heeft vorige week twee 17-jarige Rotterdamse straatroofsters aangehouden. Beide vrouwen pleegden op 12 augustus jl. twee grove straatroven. Tijdens deze berovingen, waarbij de buit uit een fiets bestond, werden de slachtoffers door het tweetal geschopt, geslagen en met een mes bedreigd. Tijdens het onderzoek bleek dat de twee verdachten nog meer straatroven op hun kerfstok hadden, waaronder een straatroof op 11 juli op de Hoge Boezem en een op 21 augustus op Wijnhaven. Ook bij deze straatroven schuwden de twee niet om veel grof fysiek geweld te gebruiken. Aan de hand van het goede signalement en de omschrijving van de weggenomen goederen kon het tweetal worden aangehouden.
De Persofficier van Justitie


* POLITIEBUREAU RIJSTUIN OP MARKTDAGEN OPEN VOOR PUBLIEK

Het politiebureau gevestigd aan Rijstuin 176 zal met ingang van zaterdag 2 september, tijdens marktdagen, geopend zijn voor het publiek. Op zaterdag en dinsdag is het publiek van 's morgens 9 uur tot 's middags 5 uur, van harte welkom voor onder meer het doen van aangiften en het maken van afspraken met buurtagenten. Met deze openstelling hoopt de politie een positieve impuls te geven om het contact met vele duizenden marktbezoekers te vergemakkelijken.


* TWINTIG AUTOMOBILISTEN BEKEURD VOOR HET RIJDEN ONDER INVLOED

Politiepersoneel van district Noord heeft zondagnacht een alcoholcontrole gehouden op de Schiekade en de Simonstraat. In totaal werden 315 automobilisten gecontroleerd, 20 van hen bleken teveel alcohol genuttigd te hebben en kregen een proces-verbaal Van drie werd direct het rijbewijs ingevorderd, zij waren allen beginnend bestuurder.


* MAN MET VEERTIG ZAKJES HARDDRUGS AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van district Zuid heeft vrijdagmorgen op de Slinge een 20-jarige Rotterdammer aangehouden die in het bezit was van 40 zakjes cocaïne en heroïne. Tijdens een controle die gericht was om drugsoverlast te verminderen werd de verdachte in de omgeving van het metrostation Slinge aangehouden. De verdachte wordt maandag voorgeleid bij het Openbaar Ministerie.