Politie Limburg-Zuid

Illegalen aangehouden

Sittard-Geleen, 04-09-2006 o Bij een loos alarm voor een binnenbrand in Geleen, is de politie zaterdag op 3 illegaal in Nederland verblijvende personen gestuit. Het gaat om twee mannen en een vrouw uit Iran. Het drietal is aangehouden.

De politie kreeg om 21.00 uur een melding van een mogelijke binnenbrand in een flatgebouw aan de Van Goyenstraat in Geleen. Het bleek echter om een loos alarm te gaan; er brandde slechts een barbecue op het balkon. In de woning trof de politie een Iraans sprekende neef van de Iraanse hoofdbewoner aan. Deze kon zich legitimeren. Toen de politie vroeg of er nog meer mensen in de woning waren, zei de man dat hij alleen thuis was. De agenten vonden het echter vreemd dat de badkamerdeur op slot zat. Toen de neef van de bewoner verzocht werd deze deur te openen, vertelde deze dat zijn neef, de hoofdbewoner, de sleutel had meegenomen.

In de badkamer trof de politie vervolgens 3 personen aan, die geen van allen papieren bij zich hadden. Ze beweerden op vakantie te zijn in Geleen en in Frankfurt bij een oom te wonen. Deze zou zich ook over hun paspoorten hebben ontfermd. De vrouw en de mannen zijn aangehouden wegens overtreding van de Vreemdelingenwet.