Politie Gelderland-Midden

Tiels trio verdacht van diefstal kabelhaspels

Publicatiedatum: 4-9-2006 11:26:53

Barneveld - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie mannen uit Tiel aangehouden op verdenking van diefstal van enkele kabelhaspels vanaf het Gowthorpeplein in Barneveld. Het trio was na ontdekking op de vlucht geslagen waarbij de buit van hun wagen was gevallen. Aan de hand van getuigenverklaringen konden de Tielenaren later op de nacht alsnog worden ingerekend.

Even na middernacht waarschuwden getuigen de politie nadat ze gezien hadden dat enkele personen op een bouwplaats aan het Gowthorpeplein bezig waren kabelhaspels in te laden. Terwijl politieagenten onderweg waren zou het trio zijn weggereden, waarbij twee kabelhaspels van de aanhangwagen vielen en op straat terecht kwamen. De achtergebleven haspels werden veiliggesteld. De verdachten werden niet meer in de buurt aangetroffen. Aan de hand van het kenteken van hun auto, dat door getuigen was doorgegeven, kon het Tielse drietal later in hun woonplaats worden aangehouden. De drie, 17, 20 en 23 jaar oud, zijn voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man gewond bij ongeval met Quad

Publicatiedatum: 4-9-2006 11:26:10

Barneveld - Een 21-jarige man uit Kootwijkerbroek is het afgelopen weekend in Barneveld gewond geraakt bij een ongeval met een Quad. Het voertuigje was tijdens het rijden gekanteld, waardoor de Kootwijkerbroek beenletsel opliep en naar het ziekenhuis moest.

Het ongeval gebeurde afgelopen zaterdag op een braakliggend zandterrein aan de Wencopperweg. Een 23-jarige Voorthuizenaar bestuurde de Quad met de Kootwijkerbroeker als passagier. Bij het nemen van een bocht viel de Quad om en kwam het wagentje terecht op het been van de Kootwijkerbroeker. De Voorthuizenaar kwam met de schrik vrij. Volgens de politie hadden de beide mannen geen helm gedragen noch de op het voertuig aanwezige veiligheidsgordels. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto van de weg bij invoegen, inzittenden ongedeerd
Publicatiedatum: 4-9-2006 11:25:28

Heelsum - Een 38-jarige automobilist uit Bennekom is zondagmiddag op de autosnelweg A50 bij Heelsum van de weg geraakt. De Bennekommer en zijn passagier, een 45-jarige man uit Zevenaar, bleven ongedeerd. De auto van de Bennekommer liep zware schade op. De man had tegenover de politie verklaard dat hij bij Heelsum de A50 op wilde rijden. Bij het invoegen was hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren, waarna de wagen een aantal keren om zijn as draaide en de berm in vloog. Ander verkeer werd daarbij niet geraakt. De zwaar beschadigde auto moest worden afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---