Ingezonden persbericht


Collax verslaat Microsoft Small Business Server in CRN-test

München - In een test van het Amerikaanse blad Computer Reseller News heeft Collax betere resultaten geboekt dan Microsoft Small Business Server. De Collax Business Server scoorde in de categorieën prijs, installatie, configuratie en betrouwbaarheid aanzienlijk beter dan andere oplossingen. Verder riep het testteam Collax ook unaniem uit tot overall winnaar van de test.

"We zijn natuurlijk heel trots dat we de Small Business Server direct hebben verslagen. Dat onderstreept wederom dat onze Business Server een betrouwbare, gebruikersvriendelijke en betaalbare Linux-serveroplossing voor het mkb is. Daarmee bieden we een serieus alternatief voor de serversoftware uit Redmond", zegt Olaf Jacobi, CEO van Collax.

De test is terug te lezen op: http://www.crn.com/sections/breakingnews/dailyarchives.jhtml?articleId=192500586.

###

Over Collax - Simply Linux
Collax maakt Linux eenvoudig. Het bedrijf ontwikkelt Linux-gebaseerde serveroplossingen (met en zonder hardware) voor kleine en grote bedrijven, afdelingen en filialen. Collax-servers zijn niet alleen te gebruiken als groupware-, bestanden-, mail-, proxy- en webservers, maar ook als een VPN-gateway en -firewall. Met een eenvoudige, uniforme gebruikersinterface brengt Collax zijn eigen motto 'Simply Linux' in de praktijk. Voor deze gebruikersinterface selecteert en test Collax de beste open source-componenten. Dat resulteert in economische, veilige en schaalbare serversuites die zonder kennis van Linux zijn te gebruiken en eenvoudig te integreren in Windows-, Macintosh- of Linux-netwerken. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Bedford/Boston (VS). Verder heeft het bedrijf een vestiging in München/Ismaning (Duitsland).