Digitale Gemeente Houten

Victum/IGCN behaalt eerste overwinning, Houten

Na het kampioenschap van vorig jaar komt Victum/IGCN voor het eerst uit in de veldcompetitie in de 2e klasse. De tegenstander deze week, Viko uit Vianen, speelde vorig jaar nog in de eerste klasse, dus het beloofde een lastige wedstrijd te worden. Ten opzichte van vorig jaar is de ploeg op 2 plaatsen gewijzigd. Jeffrey Riemers en Ghislaine van Ginkel zijn vanuit de A1 doorgeschoven en maakten hun debuut in het
1e.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen in balans. Victum/IGCN opende de score in de 2e minuut door een vrije bal van Vikash Mahadew Missier, nadat Viko gelijk maakte was het Ghislaine die al snel met een doorloopbal de 1-2 scoorde. Na 2-2 in de 11e minuut was Victum/IGCN duidelijk de betere ploeg en liep uit naar een 2-7 ruststand.

De 2e helft kwam Viko sterk uit de startblokken en scoorde direct de 3-7.
Hans de Gooijer, die een sterke wedstrijd én als aanvoerder speelde, bracht in de 9e minuut van de tweede helft de marge weer op 5 doelpunten in het voordeel van Victum/IGCN met een mooie doorloopbal. Echter, Viko scoorde 3x op rij naar 6-8, dus Victum/IGCN moest iets doen om de voorsprong te behouden. De coach Andre Quint besloot in te grijpen en wisselde Jeffrey Riemers voor Erwin van Dinter. Victum/IGCN wist weer te scoren en uit te lopen naar 6-10. Aan het einde van de wedstrijd wist Viko nog te scoren wat uiteindelijk zorgde voor de einduitslag van 7-10. Al met al een goed resultaat voor de eerste veldwedstrijd in de 2e klasse.

Volgende week speelt Victum/IGCN thuis tegen het onbekende FIKS uit Oegstgeest. Deze ploeg heeft in de 1e wedstrijd van HKC (Utrecht) gewonnen, dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd zal gespeeld worden op het sportcomplex van Victum/IGCN aan de Hefbrug in Houten en zal starten om 15.30.