1e persbericht van maandag 4 september 2006

Eindhoven, 04-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van mishandeling

De politie heeft maandagochtend rond 2.30 uur een 38-jarige Eindhovenaar opgepakt op het Stratumeind. Nadat hij daar was uitgestapt na een taxirit, weigerde hij te betalen. Toen de taxichauffeur daar wat van zei, sloeg de man de chauffeur tegen diens gezicht. De gewaarschuwde politie heeft de Eindhovenaar aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Bergeijk: Man overlijdt na ongeval

Een 45-jarige man uit Goirle is zondagavond overleden na een ongeval eerder op de dag. Rond 16.45 uur raakte hij zwaar gewond bij een aanrijding op de Stokskesweg. Een 20-jarige automobiliste uit Bergeijk reed over de weg toen de auto waarin zij reed net na een bocht in een slip raakte. Hierdoor had zij haar auto niet meer onder controle waardoor de man uit Goirle, die op dat moment aan de linkerzijde van de weg liep, aangereden werd. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later aan zijn verwondingen overleed.

Bergeijk: Politie pakt man op na mishandelen taxichauffeur

De politie heeft maandagochtend rond 5.00 uur een 27-jarige man uit Bergeijk bij zijn woning aangehouden. Hij had kort daarvoor een taxirit naar huis gemaakt maar daarvoor niet betaald. Vervolgens is hij met de taxichauffeur gaan vechten. Deze waarschuwde de politie, waarna de man uit Bergeijk werd aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Lierop: Politie arresteert tweede verdachte van diefstal

De politie heeft zondagochtend rond 9.45 uur een 29-jarige man uit het Belgische Visé aangehouden in het politiebureau in Asten. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een aantal goederen van een crossterrein aan het Kerkenhuis. Zaterdag werd daarvoor al een 24-jarige man uit Wonck aangehouden (zie ook 1e persbericht van zondag 3 september 2006). De man uit Visé is de eigenaar van een bestelbus waarin de gestolen goederen zaterdagavond door de politie werden teruggevonden. De man meldde zichzelf bij de politie, waarna hij werd aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Son: Inbraak in woning

In een woning aan de Afrikalaan is tussen vrijdag 17.45 en zondag 20.45 uur ingebroken. De voordeur werd opengebroken. Uit de woning verdween een LCD-scherm.

Maarheeze: Politie houdt man aan na aanrijding

Na een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtauto op de A2 is de bestuurder van de personenauto aangehouden. Dit gebeurde maandagochtend rond 3.30 uur. De 39-jarige man uit Heythuysen bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man had een alcoholpromillage van bijna
1.05. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Bij de aanrijding is niemand gewond geraakt.

Eersel: Inbraak woning

Aan de Voortseweg is zondag tussen 14.00 en 17.30 uur ingebroken in een woning. Via een platdak werd een raam van een slaapkamer geopend. Uit de woning werden onder meer een laptop, een onbekende hoeveelheid geld en sieraden weggenomen.