Ingezonden persbericht


De Rotterdamse Zomerfestivals 2006 groot succes

Met het knallend vuurwerk van De Wereldhavendagen dit weekend sloten de Rotterdamse Zomerfestivals 2006 feestelijk af. In het jaar dat Rotterdam voor de derde keer tot Evenementenstad werd uitgeroepen, beleefde de stad een zomer vol kleurrijke festivals.

Succesnummers

Het Strand aan de Maas zorgde de gehele zomer voor verkoeling aan het water. De relaxte jazz avonden en de swingende salsa avonden trokken de meeste bezoekers. Rotterdams trots, het Ortel Zomercarnaval, werd in zijn geheel uitgezonden op Nederland 3. De FFWD Heineken Danceparade beleefde een feestelijke 10e editie, met een groots eindfeest op het Katendrechtse hoofd. De Dag van de Romantische Muziek vierde haar 20ste verjaardag in een zonovergoten Park bij de Euromast. In dat zelfde park waren de ZomerZondagen van 9 juli t/m 6 augustus weer een groot succes. Dit festival bewijst jaar na jaar dat er naast grote evenementen ook ruimte is voor meer kleinschalige initiatieven in de zomer.

Nieuw op de agenda

De verhuizing van het North Sea Jazz Festival van Den Haag naar Rotterdam is succesvol verlopen. Jazz klonk niet alleen in Ahoy' maar in de heel stad. De concerten, tentoonstellingen en masterclasses van North Sea Round Town dompelden Rotterdam drie weken onder in jazz. De traditie van theaterspektakels in de zomer die vorig jaar is ingezet, kreeg dit jaar vervolg met de waterrijke voorstelling van the Lunatics Lunagua. Ook de bestaande evenementen zorgden voor vernieuwing. Het Veerhavenconcert breidde dit jaar het programma uit met het Veerhavenkidsconcert. Kinderen, ouders en grootouders genoten samen van klassieke muziek.

Rotterdam zet in op innovatie

Om de titel Evenementenstad van het jaar te krijgen en te behouden is het van belang om ruimte te bieden aan innovatie. Camping Rotterdam werd uitgeroepen tot beste Stadsevenement. Dit theaterfestival dat gebaseerd is op een oer-Hollandse camping is een goed voorbeeld van hoe Rotterdam blijft vernieuwen op festivalgebied. Rotterdam Festivals lanceerde vorig najaar Festilab, Festival Innovatieprijs Rotterdam '05. Het winnende idee van Irene Muller-Schoof resulteerde op zaterdag 5 augustus in de eerste editie van Pet & Passion Parade. Een dag waarop huisdieren en hun baasjes de show stalen.

Volgend jaar

In 2007 blijven de Rotterdamse Zomerfestivals zich vernieuwen. Er is ruimte op de agenda voor nieuwe initiatieven met een innovatief karakter. Verder wordt het aanbod aangevuld met internationale spectaculaire theatershows. De kalender van de Rotterdamse Zomerfestivals 2007 wordt medio december bekend gemaakt.

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne Wijnen, persvoorlichter Rotterdam Festivals, 010-4332511 anne@rotterdamfestivals.nl