Ingezonden persbericht


BNN ZOEKT FRIS TALENT VOOR COOLCAST

De werving voor CoolCast 2007 gaat van start. Tot 31 oktober kunnen jonge, frisse Radio- en TV-talenten zich via coolcast.bnn.nl aanmelden voor het interne opleidingstraject van BNN. CoolCast is een project waarbij BNN gemotiveerde en talentvolle mensen tussen 16 en 23 jaar de kans geeft zich te ontwikkelen tot allround programmamakers.

Na een strenge selectie beginnen er rond de jaarwisseling zo'n 25 jongeren aan de opleiding. In de eerste week volgen zij een theoretische cursus op de Media Academie. Hier leren de studenten onder andere interviewtechnieken en wordt uitgelegd hoe er met apparatuur moet worden omgegaan. Vervolgens wordt de opleiding intern voortgezet. Zowel op de televisieredactie als bij de afdeling radio worden een aantal jongeren klaargestoomd.

CoolCasters krijgen geen boeken en huiswerk, maar gaan zelf aan de slag. Ze produceren, presenteren, regisseren en monteren alle onderwerpen in hun reportages zelf. Iedere afdeling heeft zijn eigen coach, die er is voor vragen. BNN vindt het van belang dat de nieuwkomers zelfstandig werken, waardoor ze niet worden geremd in hun creativiteit. De reportages van de radioploeg worden uitgezonden in het programma BNN United op radio 1. De TV-groep presenteert zich in een eigen programma op het digitale jongerenkanaal 101.

De CoolCast-opleiding duurt een jaar, waarin de jongeren minimaal één dag per week bij BNN aan de slag zijn. De meest veelbelovende talenten krijgen na dat jaar van BNN een contract aangeboden. Dat heeft al tot mooie dingen geleid. Zo is bij BNN United Jan Willem van Zoest aangenomen als verslaggever en hebben Twan Melssen en Dennis Storm samen aan het Nieuwe Media-project Thuis.bnn.nl gewerkt. Twan werkt nu achter de schermen op de TV-redactie, Dennis is komend seizoen te zien in Try Before You Die en Spuiten en Slikken. Cielke Sijben is programmamaakster voor het digitale jongerenkanaal 101, dat BNN in samenwerking met de Publieke Omroep introduceert. Lex Uiting is bij BNN werkzaam als verslaggever voor onder andere 3FM.