Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Singels worden gebaggerd

De singels in IJsselmonde zijn een belangrijk onderdeel van de buitenruimte.

Goed onderhouden watergangen zorgen ook voor een aangenaam en gezond leefklimaat. Dit moet behouden blijven en regelmatig onderhoud van singels is dan ook absoluut noodzakelijk.

Het onderhoud bestaat uit het baggeren van 51 overige en 2 hoofdwatergangen. Dit jaar zijn de verontdiepte watergangen in de wijken Beverwaard en Groot IJsselmonde aan de beurt. Hiervoor wordt de schouwvakindeling van het Waterschap Hollandse Delta gevolgd. Uit deze watergangen wordt ongeveer 8500 m3 baggerspecie verwijderd. Voor het baggeren van de watergangen is door Gemeentewerken Rotterdam een baggerprogramma opgesteld aan de hand van de onderzoeksresultaten van de baggerspecie. Dit programma wordt uitgevoerd vanaf 1 september. Uiterlijk 30 november moet het baggerwerk klaar zijn.

Baggerkwaliteit
Het onderzoek heeft gegevens over de kwaliteit van de bagger opgeleverd. Van de onderzochte singels is het merendeel licht verontreinigd (38) of schoon (14) en 1 singel valt in de klasse matig verontreinigd. Licht verontreinigde en matig verontreinigde bagger gaat afgevoerd en blijvend verwerkt worden in daarvoor bestemde depots. De schone bagger (klasse 0) wordt afgevoerd en verwerkt in een depot gelegen tussen de Wester Hordijk en de Dordtse Straatweg. De werkzaamheden kunnen hier en daar overlast veroorzaken, maar dit zal tot een minimum beperkt worden.

Een overzicht van de te baggeren singels kunt u inzien bij de informatiebalie van de Deelgemeente IJsselmonde. Als u nog vragen heeft over het werk kunt u altijd contact opnemen met de heer D.J. van Gent van Gemeentewerken, Werf IJsselmonde, telefoon 010 - 492 50 38.