Gemeente Rotterdam

Bouw tijdelijke woningen Heijplaat van start

Op het RDM-terrein op Heijplaat in Rotterdam is vandaag gestart met de bouw van achttien tijdelijke woningen. Ze zijn bedoeld voor studenten en starters. Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) verrichtte de starthandeling.

De actie maakt deel uit van het 100-dagenprogramma van het college van burgemeester en wethouders. Als onderdeel van dat programma worden samen met Woonbron in totaal vijftig tijdelijke woningen gebouwd voor starters en jongeren op Heijplaat en in Hoogvliet.

Pionieren op Heijplaat

Op Heijplaat komen achttien woonstudio's voor creatieven (studenten, starters). In de omgeving zijn goede kansen voor het vinden van werkruimte als bewoners daar behoefte aan hebben. Met de bouw van deze tijdelijke woningen wordt een eerste invulling gegeven aan het plan voor een Pioniersdorp voor werken, wonen en leren. Het Pioniersdorp is een project van Stadshavens Rotterdam en Woonbron.

De woonstudio's hebben een woonkamer/keuken, slaapkamer en een douche met toilet. Het totale vloeroppervlak is 30 vierkante meter. De oplevering is eind september 2006 gepland.

Ruimte voor Hoogvlietse jongeren

Ook in Hoogvliet worden nog dit jaar op twee locaties in totaal 32 tijdelijke woningen gebouwd. In de herstructurering van Hoogvliet is jongerenhuisvesting nog weinig aan bod gekomen. Uit gesprekken met jongeren bleek dat er grote behoefte is aan kleine, zelfstandige woonruimte. Bijna zestig jongeren uit Hoogvliet hebben zich inmiddels voor de woningen aangemeld.

noot voor de redactie/