Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 september 2006

Dronken automobiliste aangehouden

Almelo

De politie hield op zondag 3 september om 16.30 uur een 40 jarige vrouw uit Wierden aan op de Plesmanweg in Almelo. De vrouw was even daarvoor betrokken geweest bij een aanrijding. Op de kruising met de Aadijk werd door een 47 jarige automobilist uit Denekamp geen voorrang verleend aan de 40 jarige automobiliste. Een aanrijding was het gevolg en de politie kwam ter plaatse. In het kader van "botsen is blazen" moesten beide bestuurders meewerken aan een blaasproef. De Wierdense bleek te veel te hebben gedronken (1,20 promille) en werd aangehouden. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt. (06-112444)

Dronken bestuurder gewond na ongeval

Hengelo

Op zondag 3 september om 07.30 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op de A1 ter hoogte van afrit Borne. Ter plaatse troffen agenten twee jongens aan die naast een auto stonden die total-loss was. De twee jongens uit Hengelo van 21 en 20 jaar verklaarden in de auto te hebben gezeten. De 21 jarige had gereden en was op een bepaald moment de controle over het voertuig verloren. De auto raakte in de berm en kwam tegen een aantal boompjes tot stilstand. De bestuurder raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Beide jongens bleken onder invloed van alcohol te verkeren. Van de 21 jarige automobilist is in het ziekenhuis bloed afgenomen. Het rijbewijs werd door de politie ingenomen. Daar de 21 jarige Hengeloër militair is zal het dossier worden overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. (06-112357)

Vrouw vernielt auto en wordt aangehouden

Losser

In verband met vernieling van een auto hield de politie op zondag 3 september om 13.55 uur een 34 jarige vrouw uit Enschede aan. Een getuige belde rond 13.00 uur de politie met de mededeling dat een automobiliste een auto had bekrast. De getuige zag op een parkeerplaats gelegen aan de Gronausestraat in Losser twee auto's dicht naast elkaar geparkeerd staan. Zij zag even later dat een vrouw genoodzaakt was via de passagierszijde in haar auto te stappen om zo de bestuurderskant te bereiken. Bij het achteruitrijden opende de vrouw haar raam en bekraste de naast haar staande geparkeerde auto met een voorwerp. De getuige noteerde het kenteken en belde de politie. De 34 jarige Enschedese kon even later in haar woning worden aangehouden. De vrouw bekende de vernieling te hebben gepleegd omdat zij kwaad was dat de andere auto zo dicht naast haar was geparkeerd. De politie maakt proces-verbaal op. (06-112402)

Politie houdt twee fietsendieven aan

Hengelo

De politie hield in de nacht van zondag 3 september op maandag 4 september om 00.35 uur twee jongens aan in Hengelo. De twee Hengeloërs van 19 en 22 jaar werden ervan verdacht eerder op de avond een fiets te hebben weggenomen achter het station in hun woonplaats. Een getuige zag de jongens de fiets wegnemen en schakelde de politie in. Aan de hand van het opgegeven signalement konden politieagenten de 22 jarige fietsendief op de Adamsweg aanhouden en de 19 jarige op de Isaacstraat. Beide jongens bekenden de diefstal en verklaarden de fiets te hebben achtergelaten op de Gieskesstraat. De politie maakt proces-verbaal op. (06-112551)

Ongeval met scootmobiel

Markelo

De komst van de politie werd op zondag 3 september om 14.30 uur verzocht op de Twikkelerweg in Markelo. Daar zou een ongeval hebben plaatsgevonden waarbij een scootmobiel betrokken was. Ter plaatse bleek dat de 56 jarige Hengelose bestuurder was komen aanrijden over de Twikkelerweg gaande in de richting van Goor. Aangekomen op het zandpad maakte de man een stuurcorrectie waarna de scootmobiel op de linkerkant terechtkwam en na enkele meters op de kop terecht kwam. De bestuurder raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. In verband met het vermoeden van mogelijk alcoholgebruik werd bij het slachtoffer in het ziekenhuis bloed afgenomen. (06-112421)

Aanhouding na onderzoek in mishandelingzaak

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek, werd zondagmorgen 3 september een 18-jarige Enschedese aangehouden. Zij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een mishandeling die vrijdagmorgen 1 september op de Bolwerkstraat in Enschede heeft plaatsgevonden. De 18-jarige is in de loop van de zondag voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het wordt ook niet uitgesloten dat nog meerdere aanhoudingen zullen volgen. (06-111392)

Voor informatie met betrekking tot de mishandeling die vrijdagmorgen is gepleegd, zie het hier onderstaande cursief afgedrukte persbericht wat afgelopen weekend is verzonden.

Mishandeling jukbeen gebroken

Enschede

De politie kreeg op 1 september 2006 om 04.25 uur via de horecatelefoon een melding van spanningen aan de Bolwerkstraat in Enschede. Met meerdere agenten kwam de politie ter plaatse. Op de hoek Bolwerkstraat/Noorderhagen lag een man op zijn rug en was buiten bewustzijn. Het slachtoffer, een 22 jarige man uit Enschede, werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis bleek het slachtoffer een gebroken jukbeen aan zijn gezicht te hebben opgelopen. Uit de eerste verklaringen van de getuigen bleek het slachtoffer door een groep met mannen en vrouwen zou zijn mishandeld. Met meerdere agenten werd in de omgeving gezocht naar de daders, maar deze werd niet gevonden. De reden van de mishandeling is op dit moment niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbraak in school man aangehouden met gestolen fiets

Haaksbergen

Maandagmorgen 4 september werd om ongeveer 01.50 uur gemeld dat er werd ingebroken bij een school aan de Hasseltweg in Haaksbergen. Later bleken twee pc's te zijn ontvreemd. Een getuige had gezien dat er twee mannen waren geweest die waren weggereden in een auto. Deze auto werd even later door surveillerende politiemensen gesignaleerd en een achtervolging werd ingezet. Door onverantwoord rijgedrag van de bestuurder van deze auto en omdat men daardoor geen andere personen in gevaar wilde brengen, hebben de poltiemensen de achtervolging gestaakt. In de loop van de nacht werd de auto aangetroffen aan de Ypelobrink in Enschede en is afgesleept. Om ongeveer 03.15 uur werd op de Enschedesestraat in Haaksbergen een man gesignaleerd op een fiets, het signalement van de man vertoonde veel overeenkomsten met een van de twee personen die betrokken waren bij de inbraak in de school en in de auto waren gezien. Deze persoon, een 20-jarige Enschedeër, werd gecontroleerd en bleek op een fiets te rijden die hij even daarvoor had gestolen bij het busstation in Haaksbergen. Hierop is hij aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van de maandag is de 20-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De identiteit van de tweede verdachte is ondertussen bekend en naar hem wordt gezocht. (06-112562 / 06-112582)

Sonja Eerhard: 053-4555588