Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|Doetinchem - Automobilist onder invloed |

Tijdens een surveillance op 4/9 rond 03.30 uur trok het rijgedrag van een 65-jarige man uit Doetinchem de aandacht van de politie.

De man reed erg onzeker en slingerde over de weg (Hofstraat). Uit een blaastest bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht waar de hij 0,98 promille blies. Tegen de Doetinchemmer is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Eibergen - Inbraak in Chinees restaurant                  |
In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 september is er tussen 01.00 en 08.30 uur ingebroken in een Chinees restaurant aan de Groenloseweg.

Er is onder meer een laptop ontvreemd, een betaalautomaat en een flinke hoeveelheid vlees en vis. Rond 02.15 uur die nacht is er een luxe, waarschijnlijk groene personenauto gesignaleerd in de Merelstraat en de Nachtegaalstraat. Ongeveer twee weken geleden is er ook al ingebroken in het restaurant. Toen werden de gokkasten leeggehaald. De politie weet niet of er een verband tussen beide inbraken bestaat. Er is een onderzoek gestart en de politie wil graag in contact komen met getuigen die iets verdachts hebben gezien of mogelijk meer over de inbraken weten. Zij kunnen bellen via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.