Total E&P Nederland ontwikkelt nieuw gasveld in de Noordzee

Total ep nederland

http://www.ep.total.nl

Total E&P Nederland B.V. maakt de ontwikkeling bekend van een nieuw gasveld in de Nederlandse sector van de Noordzee. Het gasveld, genaamd K5F, ligt in blok K5 op ongeveer 110 kilometer ten noordwesten van Den Helder.

Total E&P Nederland B.V. is de operator van dit veld. Partners in dit project zijn Energie Beheer Nederland B.V., Goal Petroleum (Nederland) B.V., Dyas B.V. en Lundin Netherlands B.V.

Het K5F gas zal via twee onderzeese productie-installaties worden gewonnen. Deze installaties zullen, als eerste ter wereld, worden uitgerust met volledig elektrisch gestuurde putafsluiters. Door toepassing van deze nieuwe baanbrekende techniek wordt het productiesysteem optimaal benut en de operationele functionaliteit en milieuprestatie verbeterd.
Total E&P Nederland B.V. verwacht bij de ontwikkeling van toekomstige projecten in de Noordzee van deze techniek gebruik te kunnen maken.

Het gewonnen gas wordt via een nieuw aan te leggen 10 kilometer lange, 8 inch diameter pijpleiding getransporteerd naar het K6N satellietplatform en behandeld op het verder gelegen K6 gasbehandelingsplatform.

De productie uit het K5F veld zal naar verwachting eind 2007 aanvangen en zal ongeveer 2,6 miljoen kubieke meter gas per dag bedragen.

Het K5F project verstevigt de positie van Total E&P Nederland B.V., een 100% filiaal van TOTAL S.A., als belangrijke speler in de Nederlandse E&P industrie.

Actuele informatie is te vinden op onze website www.ep.total.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met J. Terpstra, tel.: +31703395637