Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer verdacht van doorrijden na ongeval

Publicatiedatum: 4-9-2006 14:01:52

Arnhem - Een 36-jarige Arnhemmer is zondagavond door de politie aangehouden op verdenking van het doorrijden na een ongeval en het rijden onder invloed in zin woonplaats. Bij het ongeval moest een 28-jarige Didammer voor controle naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie is wel op zoek naar getuigen.

Omstreeks kwart voor tien zagen surveillerende agenten op de Ir. Molsweg ter hoogte van de afrit naar de N325 een blauwgroene auto rijden waarvan de bestuurder de aandacht trok. Door zijn rijstijl kregen de agenten het vermoeden dat de bestuurder onder invloed was. Toen ze de man een stopteken gaven om hem te kunnen controleren ging de wagen er vandoor. Een 51-jarige automobilist uit Dronten moest daarvoor uitwijken en raakte een andere auto, bestuurd door de 28-jarige man uit Didam. Die botste daardoor tegen de vangrail. De bestuurder van de blauwgroene wagen wist aan de agenten te ontkomen. De auto werd later onbeheerd teruggevonden op de Olympus. De eigenaar bleek de 36-jarige Arnhemmer te zijn. De man werd thuis opgezocht maar verklaarde van niets te weten. Aangezien de man onder invloed van alcohol was werd hij aangehouden. Bovendien bleek het rijbewijs van de man eerder te zijn ingevorderd wegens het rijden onder invloed. De Arnhemmer bleef echter volhouden niet in de auto te hebben gereden en is na verhoor vrijgelaten. De politie vraagt getuigen, die iets van het ongeval hebben gezien te reageren. Ook andere getuigen, die de auto, een Amerikaans model met een blauwgroene kleur, omstreeks kwart voor tien of kort daarna hebben zien rijden over het Nijmeegseplein.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Motorrijder naar het ziekenhuis na aanrijding

Publicatiedatum: 4-9-2006 14:01:23

Arnhem - Een 53-jarige motorrijder uit Oosterbeek is maandagochtend voor controle naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op Onderlangs in Arnhem was aangereden door een auto. De man kampte met klachten aan de nek, arm en schouder. Het ongeval gebeurde rond tien uur toen een 55-jarige automobilist uit Wolfheze de motorrijder, die stond te wachten voor een verkeerslicht, aanreed. Het slachtoffer kwam daarbij te vallen en liep daardoor vermoedelijk letsel op. Drankgebruik bij de bestuurders werd uitgesloten, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ontsnapte winkeldief alsnog aangehouden

Publicatiedatum: 4-9-2006 14:00:45

Arnhem - De politie van Arnhem heeft zondagmiddag in een warenhuis aan het Velperplein een 34-jarige man uit die stad aangehouden wegens winkeldiefstal. De man was kort daarvoor in de kraag gevat door beveiligingspersoneel. In afwachting van de komst van de politie had de man kans gezien er vandoor te gaan. Met behulp van winkelend publiek kon de Arnhemmer voor de tweede keer in de kraag worden gevat. De man zou onder gebruikmaking van een speciaal geprepareerde tas enkele flesjes parfum en scheermesjes hebben meegenomen zonder af te rekenen. Nadat de Arnhemmer aan de politie was overgedragen is hij ingesloten. Hij bleek ook nog gezocht te worden voor een andere zaak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---